Alitalia Hava Yollarına ait AZA-706 sefer sayılı Milano-İstanbul seferini yapan uçakta kabin memuru ile yolcu sayısı oranı tutmayınca aralarında Aslı Reyhan adında bir Türk yolcunun da bulunduğu 4 yolcu uçaktan indirildi.

3 SAAT HOSTES BEKLEDİLER

Alitalia Hava yollarına ait bir uçağın kalkışa geçeciği sırada uçakta eksik hostes olduğu anlaşılınca bir süre hostes beklendi. Ancak eksik hostes tamamlanamayınca aralarında Türk yolcu Aslı Reyhan"ın bulunduğu 4 yolcu uçaktan indirildi. Akşam 20.00 sıralarında Türkiye"ye gelen Alitalia Hava Yollarına ait uçağın yolcularından Malik İvatgil, “Yolcu sayısı fazla olduğundan Alitaila yetkilileri hostes bulamayınca 4 yolcu uçaktan indirildi. İtalyanlar bu konuya büyük tepki gösterdiler. Yolcular indirildikten 3 saat sonra İstanbul"a hareket ettik” dedi.

KURALLARA UYGUN

Bu arada konu ile ilgili bilgi veren uzmanlar, Uluslar arası sivil havacılık talimatnamesine göre, yolcu sayısı oranı kabin memuru sayısından fazlaysa belli sayıdaki yolcunun uçaktan indirilmesi kuralının uygulandığını söylediler. Olayla ilgili açıklama yapmayan Alitalia yetkilileri, Milano"da kalan yolcuların bir sonraki uçakla Türkiye"ye geleceğini söyledi./milliyet