Atatürk Havalimanı, BEŞİKTAŞ"ın 4 Portekizlisi QUARESMA, FERNANDES, SİMAO ve ALMEİDA"nın gelişindeki izdihamı, bugüne kadar hiç yaşamadı. İnanılmaz kalabalık, camları kırdı, polislerle kavga etti, arabalara hasar verdi.

2 BİN TARAFTAR GELDİ

Beşiktaş"ın dünyaca ünlü yıldızları Simao Sabrosa, Manuel Fernandes ve Hugo Almeida dün Quaresma"yla birlikte İstanbul"a geldi. Azeri işadamı Mübariz Mansimov"un CEO"su Alaattin Aykaç"ın özel uçağıyla yönetici Cengiz Zülfikaroğlu ile birlikte Portekiz"den gelen yıldızlar, Lizbon"daki sis sebebiyle 3 saat rötar yaptı. Futbolcuları beklerken kapıları zorlayıp içeriye girmeye çalışan taraftarlarla güvenlik güçleri arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. Portekizli futbolcuları taşıyan uçağın alana indiğinin anons edilmesiyle yaklaşık 2 bin taraftar tezahüratlarla havalimanını inletti. Taraftarların büyük ilgisi nedeniyle Atatürk Havalimanı"nda izdiham yaşandı.

AZ KALSIN EZİLİYORLARDI

Beşiktaş ilçesinden kalkan üç otobüsün yanı sıra metroyu kullanarak havalimanına akın eden taraftarlar, daha önceki futbolcu karşılamalarında yaşanan izdihamın ötesinde bir durum yaşattı. Taraftarların zorlaması sebebiyle havalimanı kapılarından birinin camı kırıldı. Özel güvenlik elemanları kapıyı kapatıp, taraftar girişini engellemeye çalışırken, kırılan camın düşmemesi için arka kısımdan destek verdi. Taraftarlar futbolcuları karşılamaya gelen Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı"ya büyük sevgi gösterisinde bulundu. Coşkulu kalabalığı karşılarında gören Portekizli futbolcular şaşkınlık içinde ve büyük bir güçlükle kendilerini bekleyen arabaya binmeye çalıştı.

KARŞILIĞINI VERECEĞİZ

Havalimanı içindeki izdiham, dışarıda da devam etti. Taraftarların yoğun ilgisi sebebiyle futbolcuları taşıyan araçlar havalimanından ayrılmakta zorlandı. Futbolcuları taşıyan araçlardan birin ön camı hasar gördü. Ayrıca, yeni transferlerle büyük sevinç yaşayan Beşiktaşlı taraftarlardan bazıları, kafalarına huni takarak “çıldırdıklarını” gösterdi. Havaalanında kısa bir açıklama yapan futbolculardan Fernandes, “Taraftarlara bunun karşılığını verebilmek için elimden geleni yapacağım” derken Simao, “Beşiktaş çok büyük bir kulüp. Bunu çok daha iyi anladık”, Almeida ise “Başarı için ne gerekiyorsa hep birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı.

CAM ÇERÇEVE İNDİ

Portekizli futbolcuları karşılamak için havaalanına akın eden Beşiktaşlı taraftarlar ortalığı savaş alanına çevirdi.

Havaalanı giriş kapısı ve futbolcuları taşıyacak arabanın camları kırılırken, futbolcular aşırı izdihamdan boğulma tehlikesi geçirdi. Polis ile taraftarlar arasında zaman zaman arbede yaşanırken, taraftarlar Portekizlileri “Q7 ve Çetesi İş Başında” yazısının yer aldığı kartonla karşıladı. Yeni transferler bugün saat 14.30"da Nevzat Demir Tesisleri"nde resmi sözleşmeyi imzalayacak.

BEŞİKTAŞ NOTLARI

Masör Necati"den sakatlık eleştirisi

Beşiktaş Kulübü"nde 25 yıl masörlük yapan masör Necati Yücel, siyah-beyazlı takımın ilk yarıda yaşadığı sakatlıkların şanssızlıkla açıklanamayacağını söyledi. “Ben Beşiktaş"ta görev alsam adale sakatlıkları minimuma iner” diyen Yücel, “Ekrem Dağ 5 aydır nerede? Bobo sakat nerede? İşi ehil kişilere versinler” dedi.

Kartal top başı yapıyor

Beşiktaş"ta 11 günlük tatil sona erdi. Siyah-beyazlılar, devre arası çalışmalarına bugün Ümraniye"de yapacağı çalışma ile başlayacak. İki gün İstanbul"da çalışacak olan siyah-beyazlılar daha sonra kamp için Antalya"ya gidecek. Beşiktaş, 12 Ocak"ta Manisa ile oynayacağı kupa maçına kadar hazırlıklarını Belek"te sürdürecek.

Fernandes 4 numara giyecek

Beşiktaş"ın Valencia"dan 6 aylığına kiraladığı Manuel Fernandes 4 numaralı formayı giyecek. Beşiktaş Yönetimi daha önce; Simao"nun 31, Almeida"nın 34 numaraları formalarla sahaya çıkacağını açıklamıştı.

türkiyegazetesi