Sabahın dördünde ötmeye başlayan YÖK bahçesindeki Çin horozu civardaki site sakinlerini rahatsız etti. Horozla başedemeyen sakinler çareyi Erdoğan"da aradı

YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan"ın kurumun bahçesinde oluşturduğu küçük hayvanat bahçesinin sakinlerinden Çin horozu, şikayet konusu oldu. Zamansız öten horoz, civardaki sitelerde yaşayanları uykusuz bıraktı. Sonunda bu durum canına tak eden bir site sakini YÖK"e yaptığı uyarılardan sonuç alamayınca, durumu Başbakan"a şikayet etti. 6 Ağustos"ta Başbakan Erdoğan"a mektup yazan site sakini, “Kuş uçumu 50-60 metre yakınımızda bulunan YÖK bahçesinde, ev ve süs hayvanları beslenmektedir. Bunlar arasında öyle bir kümes hayvanı var ki sabahın saat 4"ünde ötmeye başlıyor, kesintisiz yarım dakika arayla çok rahatsız edici bir sesle ötüyor. Şu sıcak yaz günlerinde ne pencere açabiliyoruz ne de balkonda oturabiliyoruz. Zabıtaya gittim, Gürültü Yönetmeliği"nde hayvan sesleri olmadığı için gürültü tespiti yapamayacaklarını söylediler. Konunun Çevre Bakanlığı Milli Parkları ilgilendirdiğini söylediler, oraya müracaatta bulundum, bir sonuç alamadım. Eşim, çocuklarım ve ben bu horoz sesinden çok rahatsız olmaktayız. Sorunu mahkemeye taşımadan önce bir kamu kuruluşu bahçesi olması nedeniyle sizden bu konuda yardımlarınızı bekliyorum” dedi. Başbakanlık, sıkıntıyı Ankara Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı"na iletti. Valilik de İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Çankaya Belediyesi"nden, konunun ivedilikle incelenip bilgi verilmesini talep etti.

"Baktık sesleri çıkmıyor"

Çankaya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ile zabıta, şikâyeti yerinde incelemek üzere YÖK"e gitti. Belediyenin, Valiliğe 11 Ocak tarihinde gönderdiği yazıda şöyle denildi: “YÖK bahçesinde beslenen kümes hayvanlarının kış mevsimi olması nedeniyle kapalı barınakta tutulduğu tespit edilmiş, gürültüye rastlanmamıştır. YÖK İnşaat ve Onarım Daire Başkanlığı"nda görevliye, hayvanların kümes dışına çıkarıldıklarında, -özellikle horoz- önlem alınması hususunda uyarıda bulunulmuştur.”