Yapımcılığını Ali Avcı'nın, yönetmenliğini Oğuz Yalçın'ın yaptığı ve senaryosunu Emniyet Amiri Bayram Özbek'in yazdığı ''Hop Dedik'' adlı sinema filminin Kayseri çekimleri tamamlandı.

Zorlu kış şartlarında çekimlerin tamamlanmasının ardından, hem oyuncular hem de çekim ekibi, Talas Okutan Konağında veda yemeği düzenledi.

Kış dönemine denk gelen çekimlerin özellikle açık hava sahnelerinde soğuktan çok etkilendiklerini ve sette hastalanmamak için sık sık ateş yaktıklarını söyleyen yönetmen Oğuz Yalçın, set ekibinin gayretli çalışmaları sayesinde, çekimlerin 3 hafta gibi kısa sürede tamamlandığını belirtti.

Yalçın, filmin sadece İstanbul'da 3 günlük çekimleri kaldığını belirterek, filmin 1 Nisan 2011'de sinema severlerle buluşacağını bildirdi.

Filmin yapımcısı Ali Avcı da, ''Hop Dedik'' filminin ''Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Aleminde'' filminin ikincisi gibi algılandığını ama bahsi geçen filmden sadece 'Deli Dumrul' karakterini aldıklarını, hikayenin bambaşka bir seyri olduğunu kaydetti.

Ahlaksız, küfürlü ve müstehcen film yapmaya karşı olduklarını bu nedenle filmine Anadolu insanının sahip çıkmasını beklediklerini vurgulayan Avcı, ''Filmde çok önemli sürprizler var. Bu filmde izleyiciler hem ağlamaktan hem de gülmekten kırılacaklar'' dedi. Avcı, sezonun 'sürpriz' filmini yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Filmin senaristi Emniyet Amiri Bayram Özbek ise, ''Deli Dumrul'' karakterinin çok beğenildiğini ve internette 3 milyon izleyici kitlesinin olduğunu dile getirerek, sadece 'Deli Dumrul' karakteriyle bambaşka bir film yapma düşüncesinin geliştiğini ve bu projenin hayata geçtiğini söyledi.

Özbek, filmin ağırlıkta Emniyet Teşkilatını konu aldığını, Şehit Emniyet Amiri Semih Balaban'ın özgün hikayesinin de içinde bulunduğu filmde, dram ve aksiyon ile birlikte komedinin de Türk toplumunun değerleriyle örtüşen tarzda işlendiğini söyledi.

Ünlü oyuncu Perihan Savaş'ın da oynadığı filmde Bulut Aras, Emir Benderlioğlu, Orhan Bıyıklı, Ceren Şekerci, Mesut Çakarlı, Ferdi Akarnur, Sabri Özmener, Melih Çardak, Yaşar Uzer, Erdal Cindoruk, Nurhan Yılma, Buket Bulut, Atalay Demirci, İsrafil Köse, Çetin Altay, Serhat Saylan, Mehmet Özgür, Ümit Keleş gibi önemli karakterler rol alıyor.

A.A.