13-14 Kasım 2012 tarihinde Bilgi Üniversitesi’nde düzenlenecek, dünyanın lider yatırımcılarını Türkiye’deki girişimcilerle buluşturacak senenin en önemli platformu “Bootcamp Ventures Innovation Xchange: 4iX” Facebook ve Skype’a erken yatırımları ile tüm dünyanın dikkatini üzerine çeken Klaus Hommels’i de ağırlayacak.

Özellikle internet dünyasındaki yeni fikirlere yatırımları ile tanınan Klaus Hommels, iki günlük platform süresince; Türk girişimcilere geri bildirimde bulunarak, dünyaya açılmaları için tüyolar verecek. Daha önceki yatırımları arasında 4.1 milyar dolara Ebay’e satılan Skype; 2006 yılında halka arz edilen Xing, Naspers Group tarafından satın alınan OQL:COM bulunuyor. Kendisi halen Facebook, King.com, Spotify sitelerinin de yatırımcıları arasında.

2006 senesinde Avrupa’nın önde gelen üniversiteleri tarafından Avrupa’nın en önemli girişim yatırımcısı seçilen Hommels’in konuşmasını dinlemek isteyenlerin acele ederek istanbulinnovation.com web sitesine girip, kayıt yaptırması gerekiyor.

Bu sene beşincisi düzenlenen etkinliğe Klaus Hommels’in yanı sıra 20 farklı ülkeden Samsung Ventures, Pond Ventures, Vodafone Ventures, Endeavor Vision, RTP Venture, Bertelsmann Digital Media Investments dahil dünyanın lider yatırım fonlarının yöneticileri katılacak.