‘Kuzey Güney’ dizisinde alışılagelmişin dışında bir rolde oynayan Kıvanç Tatlıtuğ, daha ilk bölümde tüm dikkatleri üzerine topladı. Fiziğinden çok oyunculuğu konuşulan Tatlıtuğ’daki bu değişimin mimarının usta tiyatrocu İpek Bilgin olduğu ortaya çıktı. Ezel dizisinde Kenan İmirzalıoğlu’nun gözleri görmeyen annesi rolüyle izleyenleri büyüleyen İpek Bilgin, Tatlıtuğ’u oldukça yoğun bir çalışmanın ardından rolüne hazırladı. Bilgin, öğrencisinin performansını VATAN’a değerlendirdi:
 
- Kıvanç’la günde 5-6 saat, kimi zaman da 10 saate yakın çalıştık. Daha önce çalıştırdığım çok insan oldu ama hepsi Kıvanç olamadı. Bir kere oyunculuğunda çok ciddi gelişimler oldu. “Kuzey Güney”de muhteşem. Gözünü alamıyorsun. Bu işe fiziğiyle başladı ama artık gerçek anlamda oyuncu. Her şeyden önce standartı çok yüksek. Hollywood’da bile oyunculuk yapsa yine başarılı olacağından eminim. Ekranda kendine iyi bir yer edindi. İleride de kendisiyle var olacak, geleceğin de Kıvanç’ı olacak.
 
- Ben eğitim verirken insanları nasıl anlamamız gerektiğine bakarım. O da o insanı anlamaya çalışıyor. Nasıl hayatta mekanik olarak işlemiyorsak, oynarken de mekanik olarak işlemediğimiz zaman seyredilen tarafından iyi algılanıyoruz.
 
- Oyunculuk bir insanın diğer insanı anlama biçimidir. Ben ona yol açmış oldum, o da bu yolda oyunculuğunu konuşturmuş oldu. Kıvanç’a çalışırken orada dişini sık, burada başını çevir tarz ifadeler de bulunmadım. Yapması gerekenleri tek tek söylersek oyuncu kuklaya döner. Sadece benim dediklerimi uygulamış olur.
 
- (Kıvanç’ı tek kelimeyle nasıl tanımlarsınız sorusuna) Yaratık, o bir yaratık. Bu iş karakterle çok bağlantılıdır. Sanıldığı gibi karakterden bağımsız bir şey değildir. Kıvanç’ın karakteri bütün bunları taşımaya çok müsait. Kıvanç çok acayip, çok güçlü bir insan. İnsanlar onun bu kadar üzerine gelirken karakterini bozmayıp hala oyunculuk çalışıyor olması kolay bir şey değil. Kıvanç’la bu sene çalışırken onu aşkla seyrettim. İşine verdiği değer müthiş.
 
vatan