Mahsun Kırmızıgül'ün 'Güneşi Gördüm' adlı filmine Amerika'daki dağıtımcılardan büyük ilgi var. Filmin yapımcısı Murat Tokat ve Türkiye dağıtımcısı Pamir Demirtaş 3 Kasım'da Güneşi Gördüm'ün vizyon gösterimi ve DVD hakları için New York'a gidiyor.

Yapılacak olan görüşmelerde anlaşma sağlanırsa Güneşi Gördüm, Amerika'da ve dünyanın çeşitli ülkelerinde gösterime girecek.

BÜYÜK YANKI UYANDIRIR

Konu ile ilgili filmin dağıtımcısı Pamir Demirtaş, "Türkiye'de iş yapan filmleri Amerikalı dağıtımcılar her yıl dikkatle takip eder. Güneşi Gördüm'ü merak eden Amerikalı 6 dağıtımcı şirket, filmi bizden isteyip izlediler. Bunlardan dört tanesi ciddi olarak ilgileniyor. Bakalım sonuç ne olacak" dedi.

Filmin yapımcısı Murat Tokat da konuyla ilgili şunları söyledi: "Güneşi Gördüm son yıllarda ülkemizde yapılan en cesur ve en kaliteli film. Ayrıca Amerikalılar filmin görüntülerini Hollywood'a yakın buldu. Güneşi Gördüm dünyanın her yerinde büyük yankı uyandıracaktır."

GODFATHER'İN YÖNETMENİ FİLMİ İZLEMİŞ

Ünlü The Godfather (Baba) filminin yönetmeni Francis Ford Coppola, Güneşi Gördüm filmini izleyenler arasında. Terminatör ve Temel İçgüdü filmlerinin yapımcısı Mario Kasar ise filmi çok beğendiğini söylemiş./haber 7