Türk sinema tarihinin bugüne kadar en yüksek bütçeli filmi A.R.O.G, 5 Aralık'ta tüm Türkiye'de vizyona giriyor. Cem Yılmaz'ın yönettiği film için 9 milyon dolar harcandı


Cem Yılmaz'ın senaryosunu yazıp yönettiği "Bir Yontma Taş filmi" A.R.O.G, 5 Aralık'ta gösterime giriyor. Yaklaşık bir yıldır çekimleri devam eden film için yurt içi ve yurt dışından özel animasyon grupları görev yaparken film için harcanan para miktarı ise 9 milyon dolara vardı. G.O.R.A'nın devamı olarak gösterime girecek olan filmde binlerce Afyonkarahisarlı vatandaş da rol aldı. Afyonkarahisar'ın Döğer mevkii'ndeki Kapodakya'yı andıran SİT alanında yapılan çekimlerde Taş Devri belgeselleri örnek alındı.
İLKLER BU FİLMDE

Türk animasyon teknolojileri ve bu alanda çalışan genç sanatçıların neler yapabileceği de ilk defa A.R.O.G. filminde görücüye çıkmış olacak. Daha önce hazırlanan 3 dakikalık jenerik çalışmasında Cem Yılmaz'ın canlandırdığı Arif karakterinin yeni doğan çocuğu "Kamuran" bir Türk animasyon ustasının ellerinden çıktı. 28 yaşındaki görsel efekt uzmanı Alper Sarıkaya tarafından yapılan animasyonlar filmde izleyicileri şaşırtıcı derecede büyüleyeceğe benziyor.

BİLGİSAYAR OYUNU YAPILACAK

*Filmde toplam 3 bin figüran rol aldı..
*Cem Yılmaz, filmde dört farklı karakteri canlandırıyor.
*"G.O.R.A"da bir robot olmasına tecavüze uğrayan Ozan Güven'i bu filmde de kötü bir sürpriz bekliyor!
*Film, bilgisayar oyunu olarak piyasaya sürülecek.
*Filmde ünlü çizgi film Taş Devri'ne de gönderme var Özkan Uğur'un arabası görülmeye değer!
*Maymunları Arjantin'den gelen özel bir ekip canlandırıyor.
*Setin içinde kirletme diye adlandırılan ayrı bir bölüm kuruldu. Bu bölümde oyuncular, aynı eski çağdaki insanlar gibi vücutlarını kirletiyorlardı.