Fransa 'da Nikolas Sarkozy dönemi bitti. Ülkeyi 5 yıl yöneten Sarkozy, politikayı bırakacağı mesajını verdi.

Fransa'da 5 yıllık Nicolas Sarkozy iktidarına son vererek cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan sosyalist François Hollande 'in en önemli seçim vaadlerinden biri de, 1 milyon Euro'dan fazla kazancı olanlara yüzde 75 oranında vergi getireceğini söylemesiydi.

İngiliz Financial Times gazetesinde yer alan habere göre, Hollande'ın seçimi kazanmasının ardından 1 milyon Euro'dan sonraki gelirlerinin yüzde 75 oranında vergilendirilmesini istemeyen varlıklı Fransızlar harekete geçti.

Fransız müşteri portföyüne sahip olan Londra merkezli yatırım bankacıları ve avukatlar, yüzde 75 oranındaki vergiden kaçmak için zengin Fransızların kendilerine başvurduklarını ve İngiltere'ye taşınmanın arayışına girdiklerini açıkladı.

'FRANSIZ MÜŞTERİLERİMİZ ARTTI'

Londra merkezli gayrimenkul ajansı Knight Frank, Hollande'ın zenginlere yüzde 75 oranında vergi getireceğini açıkladığı ocak ayından bu yana internet sayfasını ziyaret eden Fransızların sayısında yüzde 19 artış olduğunu açıkladı. Ajans, aynı dönemde Avrupa genelinde internet sayfalarını ziyaret edenlerin sayısında ise yüzde 9 düşüş yaşandığını belirtti.

Knight Frank'tan Liam Bailey, "Seçim sonuçları, birçok zengin Fransız vatandaşını, servetlerini korumak için başka arayışlara itmiş görünüyor" dedi.

'YÜZDE 75 ÇOK YÜKSEK BİR ORAN'

Londra'da gayrimenkul alanında faaliyet gösteren avukat Alexandre Terrasse, son 6 ay içerisinde Fransız müşterilerinde yüzde 25 oranında artış olduğunu belirterek, "Yüzde 75 vergi çok yüksek ve birçok varlıklı insan bunu ödemek istemiyor" şeklinde konuştu.