Kuşadası"nda öğrenim gören küçük Hollandalı kız, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"e olan sevgisine, O"na mektup yazarak gösterdi.
Türkiye"ye yerleşen annesi ile birlikte bir yıl önce Kuşadası"nda öğrenim görmeye başlayan 8 yaşındaki Charel Chelsey Tijen Fooh isimli Hollandalı kız öğrenci, Kuşadası Rahime Bilici İlköğretim Okulu 2. sınıfında eğitim görüyor. Bir yıl önce yerleştiği Türkiye"ye ve Kuşadası"na kısa sürede alışan ve arkadaşları tarafından da çok sevilen 8 yaşında Fooh, tam anlamıyla bir Türkiye ve Atatürk aşığı. Küçük yaşına rağmen Atatürk ile ilgili tüm kitapları okumaya çalışan ve Ulu Önder"in fikirlerini öğrenmeye çalışan Hollandalı küçük kız öğrenci, Ulu Önder"e olan sevgisini O"na mektup yazarak göstermek istedi.
Yeni öğrendiği Türkçe"siyle yazdığı mektubu okul yönetime veren Fooh"un bu girişimi önce okulda sonra da Kuşadası"nda büyük ilgi uyandırdı. Atatürk"ü çok sevdiğini ve yaşı küçük olmasına rağmen O"na büyük hayranlık duyduğunu belirten Fooh, Ulu Önder"in tüm dünyaya örnek bir lider olduğunu söyledi.
İŞTE O MEKTUP
8 yaşındaki Hollandalı küçük Fooh tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"e hitaben yazılan mektubun tam metni şöyle: “Atatürk sen bir gül gibisin. Atatürk ben seni kucaklayabilseydim, çok mutlu olurdum. Ben seni çok seviyorum. Atatürk sen çalışkan birisin, Atatürk sen bir melek gibisin. Her gün seni düşünüyorum. Atatürk sen Cumhuriyet"i kurdun. Sen çok çok çok seviyorum. Sen bir meleksin sevgili Atatürk”