Bu yıl da nişanlısının mezarını karanfillerle donatan Gils, "Onu ve ailesini çok sevdim" dedi.

Antalya'nın Alanya İlçesi'ne 2006'da tatile gelen Bernadette Van Gils, burada tanıştığı Osmaniyeli Murat Karaman'a ?şık oldu. Çift bir süre sonra evlenmeye karar vererek nişanlandı. Nişanın ardından askere giden Karaman, Şırnak'ta 10 Haziran 2007'de PKK'lılarla girdiği çatışmada şehit oldu. Nişanlısının şehit olduğu haberini Hollanda'da alan genç kız, her yıl Osmaniye'ye gelerek şehit nişanlısının mezarını ziyaret etmeye başladı.

Bu yıl da Osmaniye'ye gelen Bernadette Van Gils, şehit nişanlısının annesi Hatice, kardeşi Şermin Karaman ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Durmuş Öksüz ile birlikte Belediye Asri Mezarlığı Garnizon Şehitliği'ndeki Murat Karaman'ın mezarını ziyaret etti. Nişanlısının mezarını karanfille donatan Gils duygulu anlar yaşadı. Göz yaşlarına boğulan Gils'i şehidin annesi Hatice Karaman teselli etti.

'EVLENMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM'

Her gelişinde 1 hafta nişanlısının ailesinin evinde kalan, Murat Karaman'ı çok sevdiğini belirten Gils şunları söyledi:

"Onunla Alanya'da tanıştım ve onu çok sevdim. Askere gittikten sonra da hafta sonları buluşuyorduk. Çok mutluydum. Öldüğü haberi gelince inanamadım. Onu bugüne kadar unutamadım. Her yıl Osmaniye'ye gelerek mezarını ve ailesini ziyaret ediyorum. Bundan sonra da gelmeye devam edeceğim."

Halen bekar olan Bernadette Van Gils, ilerde evlenmeyi düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine ise "Evlenmeyi düşünmüyorum. Onu ve ailesini çok sevdim. Ailesi de beni seviyor" dedi.

'ANLATILAMAZ BİR DUYGU'

Anne Hatice Karaman da 'Gelinim' diye sevdiği Gils'in her yıl Osmaniye'ye geldiğini ve bunun da kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Oğlum kendisini çok severdi, biz de seviyoruz onu. Devamlı gelip gidiyor, ondan çok memnunuz. Bu anlatılamaz bir duygu. Gelinim geldiği zaman mutlu oluyorum. Allah'ım da ona daimi mutluluk versin" diye konuştu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Durmuş Öksüz ise, Murat Karaman'ın 10 Haziran 2007'de şehit olduğunu hatırlatarak,  Bernadette'nin bu davranışının kendilerini çok duygulandırdığını söyledi.

1 hafta şehit nişanlısının ailesinin evinde kalan Bernadette Van Gils, dün bir kez daha nişanlısının mezarını ziyaret ettikten sonra 'Her sene geleceğim' diyerek ülkesine döndü.