Hollanda fuarı hazırlıklarının değerlendirilmesi için birlik binasında yapılan toplantıya Bankoğlu ile birlikte Didim Ticaret Odası Üyesi Hikmet Atilla, Birlik Encümen Üyesi Mustafa Demirbaş ve Akbük Belediye Meclis Üyesi Şerife Bayrak"ta toplantıya katıldı.

Toplantıda konuşan Birlik Başkanı Salih Bankoğlu, “12–17 Ocak tarihinde Hollanda"nın Utrecht kentinde yapılacak fuarda Türkiye"ye 744 m2 yer ayrıldı. Biz de Bu fuarda ilçemizi tanıtacağız. Bu fuara İlçemizi temsilen benimle birlikte Hikmet Atilla, Veysel Ece ve Holiday Resort Otel Genel Müdürü Derviş İşçi katılacak. Bu fuara Didim"le birlikte Kuşadası, Aydın ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Aydın Valimiz de katılacak” dedi.
Didim"i materyal anlamında broşür ve Apollon Tapınağı gösteren küçük mabetleri ile belediyece hazırlanan CD"lerin götürüleceğini ve hazırlanan bez çantalarla ziyaretçilere verileceğini söyleyen Bankoğlu, “İlçemizi en iyi şekilde tanıtma başlıca hedefimiz. Bu yıl Ayrıac Hollanda"nın dışında Almanya, Ukrayna ve İstanbul"daki Emitt fuarına da katılarak ilçemizin tanıtımını yapacağız” diye konuştu.

İlçeye gelen turist sayısının artırılması gerektiğine işaret eden Hikmet Atilla da, “Didim"de turizmin ilk başladığı 1980li yıllarda Hollandalı turist Didim"e geliyordu fakat zamanla bu oran azaldı. Bu anlamda bu fuar bizim açımızdan önemli. Artık Didim"de sadece İngilizler değil diğer ülkelerden de turistleri ilçemize çekmemiz gerekiyor. Zaten Hollandalılarda ülkemize en çok gelen 6. turist potansiyeli konumunda ve en fazla Ege bölgesine ziyaret ediyorlar. Bu fuarın bizim tanıtımımız açısında çok ayrı bir yeri olacaktır. Didim" en iyi şekilde bir bütün içerisinde tarih, turizmi ile tanıtıp hedefimizi buna göre ayarlamalıyız”/iha