Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da çocuk yuvası sahibi Arzu Çakmakçı-Erbaş'ın (33), önceki akşam kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürülmesi ülkeyi yasa boğdu. Hollanda Kraliyet ailesi tarafından ödüle layık görülen Çakmakçı-Erbaş yakınları ve onu tanıyanlar tarafından Hollanda'nın annesi olarak anılıyordu. Çakmakçı-Erbaş'ın rakipleri tarafından ya da, ayrı olduğu çocuğunun Çakmakçı-Erbaş'ın kreşine verilmesine kızan bir Türk baba tarafından öldürülmüş olabileceği üzerinde duruluyor.
'ANA KUCAĞI' GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Amsterdam'da başarılı bir iş kadını olarak tanınan, iki çocuk annesi 33 yaşındaki Arzu Erbaş'ın Rize nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Çevre sakinleri ve kreşte kalan Türk ve yabancı öğrenciler, olayın ardından Amsterdam Moeders Schoot (Ana Kucağı) kreşi önünde göz yaşlarını tutamadı. Amsterdam'da yaşayan ve kısa süre önce Hollanda Kraliyet Ailesi tarafından kabul edilen Türk iş kadını Arzu Erbaş, iş yerinden çıktığı sırada uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olay, Geuzenveld semtinde, saat 18:40 sularında meydana geldi. Moedres Schoot (Ana Kucağı) kreşinin sahibi Çakmakçı-Erbaş, Dr. Colıjn Caddesi'nde bulunan işyerinden çıktıktan sonra, aracına bindiği sırada, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin bıçaklı saldırısına uğradı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Amsterdam Akademi Hastanesi AMC yetkilileri, Arzu Erbaş'ın 12 bıçak darbesi ile öldürüldüğünü açıkladı. Polis, olayın meydana geliş nedenini bilmediklerini, kaçan saldırganın yakalanabilmesi için geniş çaplı araştırma ve soruşturma başlatıldığını açıkladı. Çakmakçı-Erbaş'ın yakınlarından edinilen bilgiye göre, kısa süre önce eşinden ayrılan bir Türk baba, bir çok kez kreşe gelmesine rağmen kanuni olarak görmesine izin verilmeyen çocuğunu göremediği için cinayeti işlemiş olabilir. Ülkede ilk Türk kreşini açan Çakmakçı-Erbaş'ın diğer rakipleri tarafından öldürülmüş olabileceği üzerinde de duruluyor.

Yenişafak