YÖK"ün Kurucu Başkanı ve Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. İhsan Doğramacı için Kocatepe Camii"nde düzenlenen cenaze töreninde iktidardan muhalefete çok sayıda isim yan yana geldi. Kocatepe Camii"nin minarelerine keskin nişancıların yerleştirildiği cenaze töreninde yoğun güvenlik alındı. Bazı vatandaşlar güvenlik gerekçesiyle camiinin kapısından geri çevrildi. Doğramacı"nın eşi Ayser Doğramacı oğulları Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Ali Doğramacı ve Osman Doğramacı, kızı Şermin Savaşçı taziye dileklerini kabul etti. Taziye dileğinde bulunmak isteyenlerin oluşturduğu sıra, Kocatepe Camisi"nin dışına kadar taştı. Cenaze töreninde Başbakan Erdoğan, Deniz Baykal"ın elini sıkarak yerini aldı. Orgeneral Başbuğ ile Erdoğan"ın kısa bir sohbet yaptıkları dikkat çekti. Cenaze namazına arka sıralarda kadınların katılması da ilginç bir görüntü oluşturdu. Ankara Müftüsü Hakkı Özer yaptığı konuşmada, dünya hayatının fani, ahiret hayatının ise baki olduğunu ifade ederek, Doğramacı için başsağlığı dileklerini iletti. Her canlının bir gün ölümü tadacağını belirten Özer, ömrünü ilime adayan Prof. Dr. Doğramacı"nın ebediyete intikal ettiğini söyledi. Kocatepe camii çiçek bahçesine dönerken çok sayıda ünlü ismin gönderdiği çelenkler dikkat çekti. Halen aranmakta olan Bedrettin Dalan da Doğramacı"ya çelenk gönderen isimlerdendi. Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Alivey"in yanı sıra hapiste olan ve Doğramacı"ya büyük sevgi duyduğu bilinen Mehmet Haberal da cenazeye çelenk gönderen isimlerdendi. Başbakan Erdoğan içinse 2 çelenk yaptırılmış olması dikkat çekti. Birinde sadece "Başbakan"yazarken protokole alınan diğer çelenkte "TC Başbakanı"yazması dikkat çekti. Cenaze namazının kılınmasının ardından, Türk Bayrağı"na sarılı tabut, askerlerin omuzunda Doğramacı"nın aldığı nişan ve madalyalar ile fotoğrafı eşliğinde top arabasına taşındı. İhsan Doğramacı"nın ailesi ve törene katılan protokol, top arabası eşliğinde bir süre yürüdü.

Anıt mezara defnedildi

Kocatepe Camisi"nde kılınan cenaze namazının ardından Bilkent Doğramacızade Ali Paşa Camisi"ne getirilen Doğramacı"nın cenazesi, Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Ali Doğramacı ve Osman Doğramacı ile yakınlarının katılımıyla anıt mezarın kabir bölümünde toprağa verildi. Defin işleminin ardından cami imamı tarafından Kur"an-ı Kerim okundu, dua edildi.

KİMLER KATILDI?

Törene katılanlar arasında, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Şahin, Başbakan Erdoğan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ürdün Prensi El Hasan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanları, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, bazı bakanlar, ABD"nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, iş adamı Rahmi Koç vardı. Merkez sağın duayenlerinden İsmet Sezgin, eski ANAP ve DYP"li Bakanlar, Hikmet Çetin ve Mustafa Sarıgül ve çok sayıda akademisyen ile eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, CHP ve MHP milletvekilleri de cenaze törenindeydi.

Başbakan, Doğramacı"nın eşi Ayser Doğramacı"nın elini öperek, taziyelerini bildirdi. - vatan