Geçtiğimiz ay kurulan Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliğiyle ilgili olarak Birlik Başkanı Salih Bankoğlu basına bilgiler verdi. Didim İtfaiye ve eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıya Birlik Meclis üyeleri Avni Akgün, Mustafa Demirbaş, Bedri Altıntaş, M. Cahit Kaya"da katıldı.

Toplantıda konuşan Birlik Başkanı Salih Bankoğlu birliğin ilk toplantısını 13 Aralık"ta yaptıklarını söyleyerek, “Birliğimiz kurucu kuruluşlarının temsilcileri dışında Aydın İl Özel İdaresinden 2 üye Didim ve Akbük Belediyelerinden 2 üye, Denizköy ve Yalıköy Muhtarlıklarından 1 üye, Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli konaklama tesilerinin kendi aralarından seçeceği 2 üye olmak üzere 15 üyeden oluşuyor. Birliğimizin amacı; İlçemiz Didim"in Turizm merkezinin sahip olduğu alanın bütüncül bir anlayışla korunması, geliştirilmesi, tanıtımı, kültür ve turizm ilişkin sosyal teknik altyapının gerçekleştirilmesini sağlamaktır.Bu amaç ve çerçevede Aydın Valiliği ve Didim Kaymakamlığı olmak üzere üye kuruluşlar, Sivil Toplum örgüt temsilcileri, turizm işletmecileri ve ticaret ve meslek odaları ve Didim halkı ile koordinasyon ve işbirliği içerisinde olacağız.Bu kapsamda ziyaretlerimiz olacak” dedi.

Birlik Başkanı Salih Bankoğlu, birliğin bütçesinin 2010 yılı Ocak ayında belli olacağını ve belediye ve bağlı kuruluşların belli oranlarda ayıracağı bütçelerle ortaya çıkacağını kaydederek, “Şu an işin başında neler yapabileceğimizi ele alıyoruz. Daha öncede bu şekilde kurulan çevre birliklerden de bu konuda görüşmelerimiz oluyor. 2010 yılı çalışma programımızın taslağı ilgili kurum ve kuruluşların imkan ve teknik öngörüler şeklinde gerçekleştirilmeye çalışılacaktır” diye konuştu.

Bankoğlu, birliğin siyaset üstü bir kurum olduğunu da değinerek, şunları söyledi: “Her ne kadar ben ve bazı üye arkadaşlarımız CHP"li Meclis Üyesi olsak da burada siyasetin yeri yok. Burası siyaset üstü bir yer ve bunu da herkesin bu şekilde bilmesini istiyoruz. Sayın Kaymakamımıza, bize bu yeri tahsis eden Belediyemize Akbük Belediyesine, Turizm Derneğine de teşekkür ediyoruz”

2010 YILI TASLAK ÇALIŞMASI

Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu, 2010 yılında Didim"de ortak hareket ve akıl, birliktelikle sorunların çözülebileceğini söylerken kısa, orta ve uzun vade de yapılacak çalışmaların önemli olduğunu kaydetti. Bankoğlu, 2010 yılı için hazırlanan taslakta 13 ana başlıkta sorunları toplamaya çalıştıklarını belirterek, “Bunlar 1; Didim, Akbük ve çevresindeki turizm sektörleriyle birlikte Nisan ve Kasım ayında “Didim Turizm Kurultayı” adı altında toplantıların yapılması ve problemlerin ele alınması 2; Didim"deki Kültürel varlıkların yasal mevzuat çerçevesinde yapımı (Apollon tapınağı ve çevresi) 3; Altınkum Plajı ve çevresinin düzenlenmesi (bina, yol ve alanlarının tarihi ve kültürel şekilde uyumu) 4; Mavi bayraklı kriterlerin en üst seviyeye getirilmesi ve diğer halk plajlarında mavi bayrak alınmasının sağlanması 5; Kaymakamlık ve Belediye işbirliğiyle “Hanutçuluğun” önlenmesi 6; Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Turizm Derneği ve Belediye işbirliğiyle Didim"in tanıtım çalışması 7; Örnek turizm işletmelerine teşvikin yapılması 8; Yurtiçi ve yurt dışı fuarlarda profesyonel anlayışla ciddi ve kalıcı tanıtım 9; 2010 yılı için Didim ve Akbük"ün giriş ve çıkışlarında güzel ve etkileyici görünüm çalışması 10; Arıtma tesisinin deniz deşarj suyunun teknolojik özelliklerle arıtılarak bitkisel ve yeşil alanda kullanımı 11; Didim ve Akbük"te binaların dış yapısının sponsorlar aracılığıyla güzelleştirilmesi 12; Didim Kültür ve Turizm koruma ve gelişim bölgeleri ile hazırlanan planlarla ilgili görüş ve öneriler hazırlanması ve alternatif planların sunulması 13; Diğer projeler için AB ve iç ve dış kaynaklı yerlerden kredi kullanabilmek için proje hazırlanması. Bu hazırlana taslakla ilgili çalışmalarımız sürecek” ifadelerini kullandı.