Binlerce Sökeli"nin katıldığı görkemli açılış törenine CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, CHP Aydın eski Milletvekili Mehmet Semerci ve Hilmi Ziya Postacı, DSP Aydın eski Milletvekili Halit Dikmen, Söke Belediyesi eski Başkanları Ekrem Karakaş, Metin Çelikez, İbrahim Adalı, CHP İl Başkanı Tunç Aytur, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Açılış nedeniyle belediye meydanında halka tavuklu pilav ve lokma dağıtıldı.
Söke Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile başlayan Söke Belediyesi yeni binasının açılış töreninde yıllar sonra yeniden oluşturulan Söke Belediyesi Şehir Bandosu"nun çaldığı marşlar ayrı bir renk kattı. Söke Belediyesi"nin yıkılan eski binasını döneminde inşa eden Söke Belediyesi eski Başkanlarından Ekrem Karakaş"ın yaptığı konuşma herkesi duygulandırdı. Yeni hizmet binası açılışını görmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Ekrem Karakaş konuşmasında Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi"ye övgü dolu sözler sarf ederken; “Onunla gurur duyuyorum. Söke"ye kazandırdığı eserler için, en önemlisi yeni belediye hizmet binasını kazandırdığı için teşekkür ediyorum” dedi. Söke Belediyesi eski Başkanlarından ve Söke Ticaret Borsası Onursal Başkanı Ekrem Karakaş, Söke belediye Başkanı Necdet Özekmekçi"ye bir de plaket takdim etti.
CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay ise Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi"nin söz verdiği vaatleri yerine getirmenin huzuru ve rahatlığı içinde olduğunu belirterek; “CHP"li belediyeler geçmişleri ve bugünleri birbiri ile buluşturan, halka sosyal belediyecilik anlayışını en iyi şekilde sunan belediyelerdir. Başkanımız Necdet Özekmekçi"yi hizmetlerinden dolayı kutluyorum” dedi.
Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi yaptığı konuşmasında yeni hizmet binasının yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Özekmekçi; “2004 yılında yerel seçimler öncesinde hemşerilerimize vaat ettiğimiz hizmetlerin arasında yer alan yeni belediye binamızın hizmete sunmanın sevinç ve heyecanını hemşerilerimizle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Belediye Binasını yetiştirememesi halinde içinde uhde kalacağını ifade eden Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, binanın açılış törenini gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesilirken; açılış törenine katılan vatandaşlar belediye hizmet binasını gezdi.