Karaman, "Başbakan'ımızın da uygun olduğu bir zamanda, en kısa zamanda inşallah hizmete açacağız." dedi. Devlet Demiryolları ile Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ve Demiryol-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi, dün düzenlenen törenle imzalandı. Karaman, buradaki konuşmasında, 50 yıl sonra demiryollarına verilen destekle önemli projeleri hayata geçirdiklerini ve yolları yenilediklerini anlattı. İki yıl önce işletmeye geçen YHT'lerin Türkiye'de 'hızlı tren çağı'nı başlattığını ifade eden Karaman, iki il arasında bu hattın bulunması halinde yolculukların yüzde 80'e yakınının hızlı trenle yapıldığını ifade etti. Karaman, "Ankara-Eskişehir arasındaki yolculukların yüzde 77'si hızlı trenle yapılıyor. YHT, Sivas ve İstanbul'a da yolcu taşıyacak." şeklinde konuştu.
 
Karaman, YHT Futbol Turnuvası düzenlediklerine işaret ederek, turnuvanın Konya hattının açılışına denk gelmesi için bu ay gerçekleştirildiğini söyledi. Karaman, hızlı hattı kurulan illerin takımlarına yönelik olan bu turnuvada Konyaspor ile Demirspor, Gençlerbirliği ile Eskişehirspor arasında maçlar yapılacağını, kazanan takımların finali Konya'da oynayacağını anlattı. 
 
Süleyman Karaman, "İnşallah futbol turnuvasına YHT hatlarının devreye girmesiyle İstanbul, Bursa, Sivas ve Yozgat takımları da dahil olur." dedi. Dostane bir şekilde imzalanan sözleşmenin hayırlı olması temennisinde bulunan Karaman, sözleşmeden doğan farkların 26 Ağustos'ta işçilere ödeneceği müjdesini verdi. Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay da, işçi sayısının 25 yıl önce 35 binli rakamlardayken, bugün 15 bine düştüğünü, kısa süre sonra bin 200 işçinin Devlet Demiryolları'nda işbaşı yapacağını söyledi.