Denizli Devlet Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Hasan Yıldız, bir ayda vücut ağırlığının yüzde 6'sı kadar kilo verilmesi gerektiğini belirterek, "Şok diyet uygulayan ve normalden daha hızlı kilo veren bir kişi kaybettiği kiloları aynı hızda alır" dedi.

Dr. Yıldız, diyetle zayıflama hakkında bilgi verdi. Yıldız, zayflamaya karar veren bir kişinin doktor muayenesinden geçip tetkikleri yaptırdıktan sonra mutlaka bir diyetisyenle görüşmesi gerektiğini söyledi.

Herkese aynı diyet programının uygulanmasının yanlış olduğunu kaydeden Yıldız; kişilerin yaş, boy, kilo ve metabolizma hızı gözönünde bulundurularak bir program uygulanmasının en sağlıklı yöntem olduğunu ifade etti.

Dr. Hasan Yıldız, beslenme programının yanısıra egzersiz yapmanın da hem kilo kaybı hem sağlık açısından daha faydalı olduğunu, ancak bunun da bilinçli yapılması gerektiğine işaret etti. Yıldız, yanlış bir egzersiz programının sakatlanmalara yol açabileceğini bildirdi.

Normal kilo verme oranının bir ayda vücut ağırlığının yüzde 6'sı olması gerektiğini belirten Dr. Yıldız, "Bir kişinin 10 kilo fazlası varsa, bunu 2-2.5 ayda kendine özel bir diyet programıyla verebilir. Şok diyetle normal şartlardan daha hızlı kilo veren bir kişi ise aynı hızla geri alır" şeklinde konuştu. Yıldız, düşük kalorili diyetlerin kalp, karaciğer ve böbrek gibi birçok hastalığa davetiye çıkardığını da sözlerine ekledi.

Cihan