Gözaltına alınanların evlerinde yapılan aramalarda gizli ibareli askeri belgeler bulunduğu bildirilirken, bu kişilerden Şeref O'nun örgütün karakutusu olduğu iddia edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Türkiye'de Hizbullah"ın yeniden yapılanma sürecinde önemli rol oynayan örgütün siyasi kanadına operasyon düzenledi. Başta Ankara olmak üzere 5 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alınırken, bazı kişilerin evlerinde yapılan aramada "gizli" ibareli askeri yazışmalar ele geçirildi.

Son dönemde terar güç ve taraftar kazanmak için örgüt faaliyetlerini hızlandıran Hizbullah üyelerini 6 ay süreyle takibe alan polis, önceki gün sabah Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın emriyle Ankara, İstanbul, Gaziantep, Mardin ve Batman"da 27 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Terörle Mücadele Özel Timlerinin de katıldığı operasyonda 11 kişi gözaltına alınarak Ankara'ya getirildi. Operasyonda çok sayıda örgütsel doküman, çeşitli çap ve markalarda silah ele geçirildi.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'na ait olduğu öne sürülen gizli ibareli belgeler bulundu. Belgelerin içeriğine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken, hücre evlerinde toplantı düzenleyerek örgütü tekrar etkin hale getirmeye çalışan şüphelilerin bilgisayarlarına da el konuldu. Bu arada operasyonda gözaltına alınan 11 kişi arasında örgütün karakutusu olarak adlandırılan Şeref O.'nun da bulunduğu belirtildi. Batman nüfusuna kayıtlı Şeref O.'nun, Hizbullah'ın pekçok ilde gerçekleştirdiği faili meçhul cinayetlerin döneminde, örgütün Güneydoğu Anadolu Bölgesi sorumlusu olduğu ifade edildi. Bu kişinin örgütün çökmesine neden olan operasyonun ardından Batman'dan ayrılarak Ankara'ya yerleştiği ve bir bakkal işlettiği bildirildi.
ANKA