İstanbul’da görülen Ergenekon davasında ifade veren eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu’nin, 2000 yılında Beykoz’daki operasyonda ölü ele geçirilen kişinin Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu olmadığını iddialarına, Hizbullah’a yakın internet siteleri Velioğlu’nun öldürüldüğüne dair operasyonda çekilen bir fotoğrafı koyarak yanıt verdi.

Hizbullah’ın askeri kanat sorumlusu olan ve Velioğlu’nun öldürüldüğü operasyonda sağ yakalanan Cemal Tutar da mahkemede yaptığı savunmalarda, Hüseyin Velioğlu’nun gözlerinin önünde 30’un üzerinde kurşunla öldürüldüğünü ve Diyarbakır’dan getirilen Hizbullah itirafçıları tarafından cesedinin teşhis edildiğini söylemişti.

Ergenekon davasında tanık olarak dinlenen eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu, 2000 yılında Beykoz’da gerçekleştirilen operasyonda öldürülen kişinin Hizbullah lideri Velioğlu olmadığını iddia eetti. Hizbullah’a yakın internet siteleri ise, operasyon sırasında öldürülen Velioğlu’na ait olduğu belirtilen bir fotoğrafı, ’Rehberim kanlar içinde. Şehid rehberin şehadet anı’ yazısı ile kullandı. Fotoğrafta Velioğlu olduğu belirtilen kişinin yan yattığı ve kafa kısmından vurulmuş olduğu görüldü.

VURULDUĞUNU GİZLİ TANIKLAR DA TEŞHİS ETİ
Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu’nun öldürüldüğü operasyonda yanında bulunan ve sağ yakalandıktan sonra tutuklu yargılanan, daha sonra uzun tutukluluk sürelerini düzenleyen yasa kapsamında tahliye edildikten sonra ortadan Hizbullah’ın askeri kanat sorumlusu Cemal Tutar’da, Velioğlu’nun gözleri önünde vurulduğunu söylemişti. Tutar, mahkemelerdeki savunmalarında, "Çünkü rehberimiz Hüseyin Velioğlu, gözlerimizin önünde, vücuduna isabet eden 30’un üzerinde kurşunla şehit olup rabbimizin rahmetine kavuşmuştur. Onun şehid olduğunu, Diyarbakır’dan getirilen itirafçılar A. Aziz Tunç, Şaban Elaltunteri ve Kemal Aktaş da teşhis etmişlerdi" demişti.

HİZBULLAH LİDERİNİ MASALARINA ÇAĞIRDILAR
Ergenekon davası kapsamında dün ifade veren Bülent Orakoğlu, Hatay İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı 1991 yılında şehir kulübünde, Adana Jandarma Bölge Komutanı olan Tuğgeneral Temel Cingöz ile İl Jandarma Alay Komutanı Vicdan Başaran ile yemek yediklerini belirterek şunları anlattı:
"Kapının önünde uzun boylu, yakışıklı, esmer bir kişi vardı. Paşa ’Unuttuk onu’ diyerek masaya çağırdı. 1991 yılında gördüğüm bu kişinin daha sonra İstanbul’da Hizbullah operasyonunda ölü ele geçirilen Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu olduğunu öğrendim. 2000 yılında İstanbul’daki Hizbullah operasyonunda sıkıntı vardı. Ölen kişi Velioğlu değildi. Ölü olarak ele geçirildiği iddia edilen Velioğlu’nun yüzü tanınmayacak şekilde kurşun izleri vardı."