Ancak sürücü cezaya itaraz ederek Sulh Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. Görüntünün kayıtlığı olduğu CD’yi inceleyen bilirkişi, radarın eski tip olduğu için aracın hızını göstermediğini ve yapılan hesapta da aracın hızının 90 kilometre civarında olduğunu belirtti. Bunun üzerine mahkeme sürücüye kesilen cezayı iptal edip, 550 TL olan avukatlık parasını da Emniyet Müdürlüğü tarafından ödenmesine karar verdi.

İşadamı M.K., kendisine ait olan 55 SP 256 plakalı otomobille geçen yıl Ekim ayında Bafra İlçesi’nden kent merkezine gelirken İncesu Mevkii’nde polis tarafından durduruldu. Polis M.K.’ya 112 kilometre hızla gittiğini söyleyerek, 270 TL para cezası yazdı. Cezayı ödemeyen M.K., Samsun 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurarak, yolda hız limitini gösteren tabela ve uyarı işaretleri bulunmadığını, yasal uygulumada bölünmüş çift yollarda hız limitinin 110 kilometre olduğunu belirterek kendisine yazılan cezanın haksız olduğunu dile getirdi. Sulh Ceza Mahkemesi, Samsun Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden tutanaklar ve radar CD görüntüsünü istedi. Ardından da CD’yi incelenmesi için bilirkişiye gönderdi. Bilirkişi yaptığı incelemede, radarın eski tip olduğu için aracın hızını doğru göstermediğini ve adımlama yöntemiyle yapılan hesapta ise aracın hızının 90 kilometre civarında olduğunu belirtti.

Bilirkişi raporunu inceleyen mahkeme, otomobilin hızının kaç kilometre olduğunun tam olarak tespit edilemediğini, aracın hızı konusunda şüphe oluştuğunu belirterek M.K.’nın itirazını kabul edip yazılan cezayı kaldırdı. Mahkeme ayrıca M.K.’nın avukatının ücreti olan 550 TL’yi de Emniyet Müdürlüğü’nün ödemesine karar verdi.