Seçimli 64. Genel Kurulu"nda bin 552 kayıtlı delegeden bin 385"i oy kullandı. 23 oy geçersiz sayılırken tek aday olan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bin 362 geçerli oyun tamamını alarak yeniden başkan seçildi. TOBB"un 22. Başkanı olan Hisarcıklıoğlu, 12 yıl görev yapan ilk başkan olacak. Salona girişi sırasında delegeler tarafından ayakta alkışlanan Hisarcıklıoğlu, teşekkür konuşması yaptı. Hisarcıklıoğlu, birlik ve beraberliğin olduğu yerde bereketinde olacağını belirterek, “Başarının tamamen sahibi sizsiniz. Sizlerle gurur duyuyorum. Eksiklikler noksanlıklar varsa bu benimdir. Liderlik bunu gerektirir. Üç dönem odalar birliği başkanlığı yaptım. Bu bana karşı gösterdiğiniz teveccühünüz. Sizlere hizmet etmek bu ülkeye hizmet etmektir” diye konuştu.

Başarıda eşi ve çocuklarının büyük katkısı olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "hanım ve çocukların" hizmet etmek için kendisine fırsat verdiğini kaydetti. Hisarcıklıoğlu, “Evde huzursuzluk olsa ne işinizle ne odanızla ilgilenebilirsiniz. Başarınızın yüzde 51"i onun hakkı. Onların hakkını verin” dedi.

Salonda 365 oda ve birlik başkanı bulunduğunu ve bütün başkanların kardeşi olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, sadece 14 tanesini yönetim kuruluna seçilebileceğini söyledi. Herkesin yönetim kurulu üyesi olduğunu, kimsenin ayrısı gayrısı olmadığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Aranıza fitne ve fesatın girmesine müsaade etmeyin” dedi.

ANKA