Hisarcıklıoğlu, Bodrum Ticaret Odası'nda (BODTO) düzenlenen toplantıda, 1952 yılında kurulan ve bu yıl 60'ıncı kuruluş yıl dönümünü kutlayan TOBB'un, odalarıyla birlikte son dönemde müthiş bir başarı sağladığını ve değişim gerçekleştirdiğini söyledi.

BODTO'nun başarılarını ise dışarıdan gördüğünü belirten Hisarcıklıoğlu, 'Bütün Türkiye'de müthiş bir başarı elde ettik. Bugün TOBB'da, 365 oda ve borsasıyla, benim başkan olduğum noktayla bugünü mukayese ettiğiniz zaman müthiş farklılıklar var. İlk başkan olduğum zaman Türkiye'de 365 oda ve borsanın içinde sadece 5 tanesi İngilizce konuşuyordu. Bugün konuşmayan 10 tane. Ogün hiçbirisi proje yapamazdı. Bugün yeniden baktırdım, 400 tane hibe proje almış odalarımız' diye konuştu.

Turizm konusunda da değerlendirmelerde bulunan Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'İtalya, İspanya, Fransa ve Akdeniz coğrafyasına kadar en kaliteli otel ve tesisler bizde. Bizim 5 yıldızlı dediğimize onlar 7 yıldızlı diyor. Bizim 3 yıldız dediğimiz, onlarda 5 yıldız. Dökülüyorlar. Bizden daha kötüler ve hizmet kalitesi rezalet. Bir yemek siparişi ver. Beş dakika sonra yemek siparişini değiştirmeye kalk. Mümkün değil. Garsondan dayak yiyecekmiş gibi olursun. Bizimkiler öyle mi? Bizimkiler siparişi iptal eder, güler yüzle diğerini getirir. Müşteri korkmaz bir kere.'

Hisarcıklıoğlu, toplantı sonunda TOBB'un kuruluşunun 60. yıl dönümü dolayısıyla BODTO üyelerine kalem seti sundu.

BODTO Başkanı Mahmut Kocadon ise Hisarcıklıoğlu'na Bodrum sandaleti hediye etti.