Polis, aynı gruba yönelik daha önce düzenlediği operasyonlarda şebekenin 11 elemanını daha yakalamış, bunlardan 9'u tutuklanmıştı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, İzmir'de ev ve iş yerlerinden çelik kasa ve diğer hırsızlıklarla ilgili çalışma başlattı.

Polisin, yaklaşık 4 ay sürdürdüğü teknik ve fiziki takibin ardından düzenlediği operasyonda, İzmir merkez ve ilçelerinde ev ve iş yerlerinden hırsızlık yaptıkları belirlenen 11 kişi gözaltına alınmıştı. Bunlardan 9'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şebekenin çalınan malları satın alarak yeniden piyasaya süren grubuna yönelik ikinci operasyonu düzenleyen polis, ikisi kadın 7 kişiyi daha gözaltına aldı.

Zanlıların çalıntı malları sakladıkları ve piyasaya sürdükleri iddia edildi. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, laptoplar, masa üstü bilgisayarlar, plazma televizyonlar, av tüfekleri, antika görünümlü silah ve tüfekler, saksafon, teleskop, dürbün, müzik setleri, uydu cihazları, fotoğraf makineleri, kameralar, cep telefonları gibi eşyalar ele geçirildi.

Zanlılar hakkında biri çete kurmak diğeri 9 ayrı hırsızlık olmak üzere toplam 12 ayrı olaydan işlem yapıldı. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiler./sabah