Kuşadası Emniyet Müdürlüğü tarafından turizm sezonuyla birlikte artan hırsızlık olaylarının önlenmesi amacıyla özel timler kuruldu. Hırsızlara karşı pusu kuran polis timleri, son 2 günde 3 olayı suçüstü yaparak önledi. Olaylarda gözaltına alınan 3"ü çocuk 8 zanlıdan 3"ü tutuklanarak cezaevine konuldu.
Edinilen bilgiye göre, saat: 05.50 sıralarında 28 yaşındaki İ.D. isimli zanlı, Kuşadası Türkmen Mahallesi"nde bir evden hırsızlık yaptıktan sonra, balkondan kaçmak isterken özel hırsızlık timleri tarafından suçüstü yakalandı. Zanlının yapılan sorgulaması neticesinde 2 Haziran gecesi Ege Mahallesi Çözümkent Sitesi ve Türkmen Mahallesi Sarı Konaklar Sitesi"nden iki ayrı evden hırsızlık olayını da gerçekleştirdiğini itiraf etti. Mahkemeye sevk edilen İ.D. isimli zanlı, tutuklanarak Söke Cezaevi"ne konuldu. Aynı gece Türkmen Mahallesi Gençlik Caddesi"nde balkon kapısından 2. kattaki eve girmeye çalışan 24 yaşındaki S.U isimli bir başka zanlı daha hırsızlık timleri tarafından suçüstü yakalandı.
Bu arada, Türkmen Mahallesi"nde meydana gelen bir başka hırsızlık olayında da Kuşadası Emniyet Müdürlüğü özel hırsızlık timleri tarafından kurulan pusu sonucu zanlılar suçüstü yakalandı. Saat 06.00 sıralarında 24 yaşındaki B.Ö"ye ait Melis Özkara Sitesi"ndeki eve girmeye çalışan hırsızlardan 27 yaşındaki M.O. polis tarafından yakalanırken, 16 yaşındaki H.O. ise olay yerinden firar etti. Hırsızlık yaparken suçüstü yakalanan M.O. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Kuşadası"nda çocukların karıştığı bir yankesicilik suretiyle hırsızlık olayı da polis tarafından ortaya çıkarıldı. Saat 04.00 sıralarında tatil için Kuşadası"na gelen İrlanda uyruklu 39 yaşındaki A.O. ve 62 yaşındaki P.M.O. isimli turistler, Camikebir Mahallesi Sabucalı Sokak"ta birlikte gezerken kendilerine bileklik satmaya çalışan yaşları küçük 3 çocuk tarafından yankesiciliğe uğradılar. Çocuklardan birinin cebinde bulunan 560 YTL paralı alarak kaçtığı söyleyen A.O. isimli turistin şikayeti üzerine polis ekipleri, yankesicilik suretiyle hırsızlık yapan 3 çocuk ile onlara hırsızlık yaptırttığı ileri sürülen R.Ö. isimli zanlıyı gözaltına aldı.
Öte yandan, Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, hırsızlıkla mücadele için yoğun önlemler aldıklarını söyledi. Vatandaşları da yaz sezonu öncesi artan yoğunluk nedeniyle uyaran Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, “Ekiplerimiz 24 saat görevinin başında. Vatandaşlarımız her türlü şüphelendikleri kişi veya araçları polise mutlaka bildirsin. Hırsızlıkla mücadele kapsamında yaptığımız çalışmalarda mahalle aralarında önceden tespit edilen çeşitli noktalarda sivil ekiplerimiz tarafından pusu faaliyeti yürütülmüş ve şahısların kaçma ihtimaline karşı yol kapama noktaları oluşturulmuştur. Bu çalışmalarımız olumlu sonuçlar vermiş ve son günlerde meydana gelen birçok hırsızlık olayına suçüstü yapılmıştır" dedi.