Konuyla ilgili basına bilgi veren Didim Kaymakamı Ali Katırcı, hırsızlığın evraklara yönelik değil mala yönelik olduğunu söyledi.
Olay, 4 Eylül Cumartesi günü sabaha karşı meydana geldi. Kaymakamlık binasına 1. katta yer alan tuvalet penceresinden giren kişi veya kişiler kaymakamlık sekreterliğinde bulunan 1 adet dizüstü bilgisayar ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğünde bulunan bir miktar parayı alıp ortadan kayboldu. Olayın sabah duyulmasının ardından emniyet güçleri Kaymakamlıkta inceleme yaptı.
Didim Kaymakamı Ali Katırcı olayla ilgili bugün basına bilgi verdi. Kaymakam Katırcı, olayın Cumartesi günü 3 ila 5 saatleri arasında meydana geldiğinin tahmin edildiğini kaydederken "Böyle bir olay yaşandı. Tahkikat devam ediyor, şu an için gerek emniyet gerek harici detaylı araştırmalara devam ediyor. Bu hırsızlıkta bir bilgisayar ve bir miktar para çalınmış. Resmi evrakları kontrol ediyoruz şu an için bir şey yok odalarda her şeyi karıştırılmış ve mala yönelik hırsızlığa yönelik olduğu belli. Alınan
parmak izleri, delillerden sonra daha net şeyle söyleyebilir, üzücü bir durum."
Güvenlik zafiyetiyle ilgili yöneltilen bir soruyu da cevaplayan Kaymakam Katırcı, şunları söyledi: "Güvenlik zafiyeti orta çıkmıştır. Buna göre tedbir alacağız. Zemin katlarımız demir parmaklıklı. Tuvaletlerde eksiklik olabilir ana girişlerimizde cam bölme buralarda yeni sistem düşünebiliriz. Emniyet ve jandarma içerisinde yer alan bu yere kolay kolay cesaret edilebilecek yer değildi ama gene de hırsızlar pervasızca hareket edebiliyor bu konuyu da inceleyeceğiz. Eksikliklerimiz varsa onları
tamamlayacağız."
Kaymakam Katırcı, çalınan laptop da özel ve resmi evrakların yer almadığını sadece günlük işleyişler için kullanılan bir bilgisayar olduğunu söylerken "Çalınan para bin 300 lira civarında diye düşünüyoruz, tam tespit yapılmadı. Ayrıntısını daha sonra açıklayacağız" dedi.
Konuyla ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından tahkikat başlatıldı.