Bursa'da, akrabaları olan küçük yaştaki çocuklara ''yankesicilik'' yöntemiyle hırsızlık yaptırdıkları ve çeşitli hırsızlık olaylarına karıştıkları iddia edilen 12 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, bir bankada kiraladıkları kasada 100 bin lira değerinde ziynet eşyası ele geçirildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro ekipleri, son zamanlarda artan yankesicilik olayları üzerine harekete geçti. Yaklaşık 2 ay süren teknik takibin ardından ekipler, tespit ettikleri zanlıları görüntülü izlemeye aldı.

Zanlıların merkez Yıldırım ilçesi Beyazıt Mahallesi'ndeki evlerine operasyon düzenleyen ekipler, Hülya Ö. (48), İlknur K. (34), Selahattin Ö. (18), Adalet A. (39), Kezban T. (34), Ercan A. (48), Cemil A. (43), Osman D. (51), Abdullah K. (26), Emine U. (29), Vedat Ö. (40) ve Feyzullah Ö'yü (26) gözaltına aldı.

Akrabaları olan küçük yaştaki çocuklara ''yankesicilik'' yöntemiyle hırsızlık yaptırdıkları ve 5 ayrı ilde 14 hırsızlık olayına karıştıkları öne sürülen zanlıların, bir bankada kiraladıkları kasada 100 bin liralık ziynet eşyası ele geçirildi. Çete üyesi zanlılara ait 3 lüks araca da el kondu.

Öte yandan olayla ilgili 2 kişinin daha önce tutuklandığı, Ayşenur Ö. ile Nergis K'nın ise arandığı bildirildi.