Gürbüzer, “Ben hırsızım. Kuyumcudan, yürüyen insandan, mağazalardan çalarım. Ama böyle anlatıldığı gibi yaşlı insanların parasını alacak kadar vicdansız değilim” dedi.

Bilezikleri alınan 57 yaşındaki Hatice Çiçek ise, “Bunun yanında biri kadın iki kişi daha vardı. Beni uyutup bileziklerimi aldılar ve beni yolun kenarına bıraktılar” diye konuştu.

Olay geçen Nisan ayında meydana geldi. Merkeze bağlı Ambarlı Köyü"ndeki kızı ve damadını ziyaret eden Hatice Çiçek, geri dönmek için yol kenarında otobüs beklemeye başladı. Bu sırada yanında duran bir otomobilde bulunan kadın, “Teyze şehire gideceksen seni götürelim” diyerek Çiçek"i arabaya davet etti. Havanın sıcak olması nedeniyle bunalan Hatice Çiçek, bu teklifi kabul ederek otomobile bindi. Yolda giderken aracın arkasında oturan bir kadın Çiçek"e su verdi. Suyu içen Hatice Çiçek"in yüzünü de "Çok terlemişsin" diyerek mendille sildi. Mendili koklayınca kısa sürede kendisinden geçen yaşlı kadının kolunda bulunan 7 bileziği alan 3 kişi, Çiçek"i yol kenarına baygın olarak atarak uzaklaştı.

"HIRSIZIM AMA VİCDANSIZ DEĞİLİM"

Emniyet Müdürlüğü"ne giderek şikayetçi olan Çiçek, 3 çocuk annesi hırsızlıktan sabıkalı Gönül Gürbüzer"i fotoğraflarından teşhis etti.

Bunun üzerine yakalanan şüpheliyi bir kez de canlı olarak teşhis edince, Gürbüzer tutuklanarak cezaevine gönderildi. Samsun 1"inci Ağır Ceza Mahkemesi"nde gasp suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Gönül Gürbüzer bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen sanık, “Ben hırsızım. Bu adliyede beni yargılamayan hakim kalmadı. Kuyumcudan, yürüyen insandan, mağazalardan çalarım. Onlarca sabıkam var. Ama böyle anlatıldığı gibi yaşlı insanların parasını alacak kadar vicdansız değilim. Bu şekilde bir suç işlemedim. Teyze beni karıştıyor. Ben olay tarihinde Ankara"daydım ve cenazemiz vardı” dedi.

"BİLEZİKLERİMİ BU KADIN ALDI"

Duruşmaya katılan Hatice Çiçek ise, otomobilde sanığın haricinde biri kadın olmak üzere 2 kişi daha olduğunu söyleyerek, “Terlemişsin diyerek yüzümü mendille sildi. Ben de kendisine dua ediyordum. Ama kısa zaman sonra kendimden geçtim. Bu kadının kolumu çekiştirerek bilezikleri aldığını hatırlıyorum. Ama karşı koyacak gücüm hiç yoktu. Mutfak masraflarından yıllarca biriktirerek almıştım ben o bilezikleri. Kendisinden şikayetçiyim” dedi.
Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.