Konya merkez Karatay ilçesi Çimenlik Mahallesi'ndeki Sosyal Bilimler Lisesi'nin penceresinin kırılarak hırsızlık yapıldığı ihbarını alan polis harekete geçti.
Okul kantininden yiyecek ve mikro dalga fırın çalan kişilerin kardaki ayak izlerini belirleyen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. Daha önce hırsızlık yaptığı iddiasıyla yakalanan Ömer Ali G'nin yürüyüşü ile kardaki ayak izlerinin aynı olduğunu belirleyen Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri şüpheliyi takibe aldı.
Okul kantininden çalınan çikolatalar karşılığında şüphelinin uyuşturucu madde aldığını öğrenen polis, Ömer Ali G'yi gözaltına aldı. Okulun güvenlik kamerası kayıtlarını da inceleyen polis, 11 ayrı suçtan kaydı olduğu öğrenilen Ömer Ali G'yi adliyeye sevk etti. Olayla ilgili M.F. isimli bir kişinin daha arandığı öğrenildi.
Öte yandan, Selçuklu ilçesinde ise bir minibüsten para çalınması ve iki farklı iş yerinde yaşanan hırsızlık olaylarıyla ilgili olarak 3 kişi gözaltına alındı. Poliste ifadeleri alınan I.A, E.D, ve M.D. isimli şüpheliler Konya Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.
Şüphelilerden I.A'nın 10 gün içerisinde Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından 3'üncü kez adliyeye sevk edildiği öğrenildi.