BURSA"da Mali Müşavirlik yapan 35 yaşındaki Melek Dönmez, evine girip ziynet eşyalarıyla birlikte içerisinde kendisi için çok önemli bilgiler bulunan dizüstü bilgisayarını çalan hırsıza gazeteye verdiği ilanla çağrıda bulundu. Dönmez ilanda hırsıza "Eve girdiğinde gördüğün beşikte, hala süt emen bir bebeğim var. Ben ekmeğimi bilgisayar ile kazanan bir insanım. Lütfen laptopumu, ya da en azından içindeki bilgileri kopyalayıp bana gönder” diye seslendi.
Merkez Nilüfer İlçesi Beşevler Mahallesi Doğanay Sitesi"nde oturan ve Mali Müşavirlik bürosu bulunan Melek Dönmez, geçen cumartesi günü saat 13.00"de eşi ve çocukları 8 yaşındaki Burak ve 11 aylık Furkan"ı alarak İnegöl İlçesi'nde yaşayan akrabalarını ziyarete gitti. Pazar gecesi saat 23.00"te eve gelen çift, kapattıkları mutfak ve salon penceresinin açık olduğunu görünce şüphelendi. Melek ve Kenan Dönmez daha sonra evlerine hırsızın girdiğini, 22 bin TL tutarındaki ziynet eşyaları ile içerisinde mesleki bilgilerin bulunduğu dizüstü bilgisayarın çalındığını görünce şok oldu.

"HİÇ OLMAZSA BİLGİLERİMİ GÖNDER"
Polise başvuran ve sabaha kadar uyumayan Melek Dönmez yerel yayın yapan gazetelere giderek kendisinin kaleme aldığı "Hırsıza Açık Mektup" başlıklı ilan verdi, Dönmez evine giren hırsıza şu satırlarla seslendi:
“Beşevler Doğanay Sitesi"nden hafta sonu almış olduğunuz kıymetli takıların haricinde, laptop bilgisayar benim için mesleğim açısından oldukça önemli. Aldığın takılar oldukça değerliydi zaten. Onlarla bir sürü laptop alabilirsin. Ancak o laptopdaki bilgilerin yedeği elimde mevcut olmadığından beni oldukça zor durumda bıraktın. Bilgisayarıma ve içindeki evraklara gerçekten ihtiyacım var. Laptomu iade etmiyorsan bile, hiç olmazsa içindeki D klasöründeki bilgileri ve mikbüro programını yedekleyip bana evraklarla beraber gönderirsen sevinirim. Eve geldiğinde gördüğün beşikte, hala süt emen bir bebeğim var. Ben ekmeğimi bilgisayarla kazanın bir insanım. Lütfen laptopumu en azından yedek, alıp yedeğini bana gönder"
Melek Dönmez, ilanını "ADRESİMİZİ NASILSAN BİLİYORSUN ARTIK" diye bitirdi.
Dizüstü bilgisayarında 1996 yılından itibaren muhasebe konusunda yurt içi ve yurt dışı nakliye konularında yaptığı araştırma ve bilgilerin yer aldığını söyleyen Melek Dönmez, "Onlar benim için gerçekten çok önemli. Ziynet eşyalarımın çalınmasına değil, laptopumdaki bilgilerin gitmesi canımı yaktı. Son olarak gazeteye ilan vermek zorunda kaldım. İnşallah gönderir." dedi.
Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı"nca başlandı. Evde parmak izi alan polis, hırsızın satarken dikkat çekip yakalanmaması için özel şekiller bulunan 4 bin TL tutarındaki ziynet eşyalarını almadığını belirledi. DHA