22. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç'ın Manisa'daki evine giren hırsızın kadın olduğu ortaya çıktı.

Kadının polis tarafından arandığını öğrendiği için polise teslim olduğu bildirildi. Olay, 25 Ekim günü meydana geldi. TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın Manisa Adakale Mahallesi'nde bir apartmandaki evine hırsız girmiş, bazı çekmeceleri karıştırmış ve evde bulunan para kasasını açmaya çalışmıştı.

Vali Celalettin Güvenç ile İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir'in de ilgilendiği olayın ardından evde ve apartmanda özenle parmak izi ve delil toplayan Manisa Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, Manisa ve İzmir'de geniş çaplı araştırma başlatmıştı. Görgü tanıklarının ifadesine dayaranak şüpheliyi teşhis eden Manisa polisi, İzmir'in Tepecik semtinde yaşayan Z.Ç.'nin (47) evine baskın düzenledi.

Bir süredir evin çevresinde ve semtin değişik noktalarında yakalanmaya çalışılan Z.Ç., polisin kendisini aradığını öğrenince avukatıyla birlikte Manisa'ya gelerek teslim oldu. Hırsızlık suçlarından sabıkalı olduğu iddia edilen Z.Ç. suçunu inkar etti. Bir iddiaya göre de, Z.Ç.'nin olaydan önce Arınç'ın evinin çevresinde görüldüğü, orada karşılaştığı kişilere evin güvenlik durumu hakkında bilgi topladığı öğrenildi. Bugün öğleden sonra sağlık raporu için Manisa Devlet Hastanesi'ne getirilen Z.Ç., yüzünü gizleyerek gazetecilerin olayla ilgili sorularına cevap vermedi. Şüpheli Z.Ç. daha sonra mahkemeye sevk edildi. Polis aracına götürülen Z.Ç.'ye çevredeki bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlardan biri, "Arınç'ın evine giren kişinin erkek olduğunu düşünüyorduk ama kadın çıkınca şaşırdık. Rezalet bir olay. Biz üç kuruş için gece gündüz çalışırken bunlar ocaklar söndürüyor" dedi.