Yılbaşında başlanan restorasyon projesi hazırlık çalışmaları ramazan bayramı sonrasında tamamlanarak koruma kuruluna teslim edilecek.

İBADETE KAPATILMAYACAK
Kurulun onayının ardından 2013'ün ramazan bayramı sonrasında tamamen restore edilecek cami, ibadete kapatılmayacak. Rölöve, restitüsyon ve zemin etüdü projeleri hazırlanan Hırka-i Şerif Camisi, 2013 yılı içinde, İstanbul İl Özel İdaresi tarafından restore edilecek. Hazırlanan proje ile caminin mevcut hali belgelenerek, yapının özgün halinin çizimi yapılmış olacak. Caminin aynı zamanda uygulamaya yönelik restorasyon projesi de çıkarılacak. İstanbul İl Özel İdaresi tarafından incelenecek rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri onay için Anıtlar Kurulu'na gönderilecek.

Kuruldan proje onayı alındıktan sonra restorasyon ve uygulama işi ihale edilecek. 2010'da konservasyon çalışmaları tamamlanan camide, Hırka- i Şerif'in bulunduğu oda ile odaya bağlanan koridorların özel iklimlendirme yöntemiyle korunması sağlanarak, bakteri ve böcek önleyici sistem kurulmuştu. Hırka-i Şerif Camii, 1851 yılında, mübarek Hırka-i Şerif'in muhafaza edilmesi amacıyla Sultan Abdülmecid tarafından Fatih'te yaptırılmıştı.

KUTSAL EMANETLER ZİYARETE AÇILDI
Öte yandan ramazan ayının başlamasıyla Hırka-i Şerif Camisi'nde bulunan kutsal emanetler de ziyarete açıldı. Her yıl ramazan ayının ilk cumasında ziyarete açılan kutsal emanetler, bu yıl da vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Fatih Hırka-i Şerif Camisi'nde muhafaza edilen kutsal emanetler, düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

Hırka-i Şerif ve kutsal emanetlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar, özellikle Hz. Peygamber'in hırkasının bulunduğu bölümde duygusal anlar yaşadı. Vali Hüseyin Avni Mutlu ve Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katıldığı törende Kuran-ı Kerim ve dualar okundu. Daha sonra Vali Mutlu ve beraberindekilerin girişiyle kutsal emanetler ziyarete açıldı.