Flori Kohen"in İlhan Akerman"a açtığı "evlatlıktan ret" davasının Sarıyer 1. Asliye Hukuk Mahkemesi"ndeki duruşmasında boşanma gerekçeleri böyle sıralandı...

Fransızca öğretmeni Flori Kohen"in eşi Daniş Kohen ile 25 yıllık mutlu evliliği, “Şifacı” İlhan Akerman ile tanışması ile sarsılmaya başladı. Flori Kohen, yaşadıklarını eşine anlatınca çift boşandı. Veteriner hekim olan Akerman, söz verdiği halde Flori Kohen ile evlenmeye yanaşmadı. Bu arada Flori Kohen Neve Şalom Sinagogu"nun eski hahamı Aaron Kohen"le evlendi. Flori Kohen"in kızı Meira"yı evlatlık edinen Aaron Kohen, dul bir kadınla evlendiği gerekçesiyle hahamlıktan atıldı. Çift, Beyoğlu Müftüsü Recai Albayrak"ın huzurunda Müslümanlığı seçti. Akerman bir yıl önce Aaron Kohen"e, kendi “öz” kızı Meira ile olan evlatlık bağının kaldırılması talebiyle dava açtı. Anne Flori Kohen de nafaka ve tazminat davasıyla karşılık verdi. Flori Kohen dilekçesinde “Üstün yetenekleriyle beni hipnoz edip ilişkiye girdi. Ondan bir çocuğum oldu. Ama o benimle evlenmeyerek hayatımı yoksulluk içinde geçirmeme neden oldu. Göçebe hayatı yaşadım” diye konuştu.

"İlhan kandırdı!"

Davalı Akerman"ın yeni sevgilisi olduğu iddia edilen Tülay Altınay ise ifadesinde “İlhan"ın tek amacı çocuğunu görmektir. Ben, tarafların anlaşması için aracılık yaptım. Çocuğu İlhan"a göstermek için önce 1 milyon dolar isteyip, sonra 50 TL"lere kadar düşüp, izin verdiler. Bir keresinde evlerine giderken pasta götürdüm. Pastayı ortalarına alıp, ayin yapmaya başladılar. Aaron İbranice, Flori Türkçe dualar okumaya başladı. Pastanın büyülü olduğunu düşünmüşler ve böylece büyüyü bozmaya çalışmışlar.” Flori Kohen, “İlhan"la evlenmemize sen engel oldun” sözleriyle Altınay"a tepki gösterdi. Altınay da “Hem çocuğu yap, sonra da konuş. Terbiyesiz” karşılığını verdi.