Amerikalı psychedelic ve indie pop grubu Of Montreal 9 Mayıs Çarşamba gecesi bir kez daha Babylon sahnesini işgal etmeye hazırlanıyor.

Şair, müzisyen ve performans sanatçısı Kevin Barnes ya da alter egosuyla Georgie Fruit önderliğindeki Of Montreal, ismini Barnes’ın yıllar önce Montrealli bir kızla olan buruk aşk hikâyesinden alıyor. The Apples in Stereo, Neutral Milk Hotel ve The Olivia Tremor Control gibi gruplarını başını çektiği; plak şirketi ve müzik kolektifi Elephant Six’in önemli bir parçası olan grup, vaudeville başlayan müzik tarzlarına psychedelic pop, elektronik, funk, glam, krautrock ve hatta afrobeat gibi elementleri de ekleyerek gökkuşağı renginde bir müzik elde ediyor. Beatles ve David Bowie gibi ikonların büyük etkisinde kalan grup, tarihlerinde önemli bir dönüm noktası olan 2007 tarihli “Hissing Fauna, Are You The Destroyer?” ile büyük çıkışını yakalamış ve o senenin en iyi albümlerinden biri olarak kabul edilmişti. Of Montreal, sing-along koro stili, etkileyici şarkı sözleri ve karnaval havasında geçen sahne performanslarıyla Babylon’da 9 Mayıs Çarşamba gecesini herkes için unutulmaz kılacak.

20:30 Kapı Açılış
21:30 Kishi Bashi (ön grup)
22:30 Of Montreal

9 Mayıs Çarşamba 22:30 // 40TL – 30TL

The Big Pink
İngiliz indie –rock ve electro pop grubu The Big Pink, 10 Mayıs Perşembe akşamı Türkiye’de ilk kez Babylon sahnesine konuk oluyor!

2007 yılında bir araya gelen Robbie Furze ve Milo Cordell’den oluşan The Big Pink, ilk single’ları “Too Young to Love” ile bir anda İngiltere’den Japonya’ya kadar birçok müzikseverin radarına girmeyi başardı. 2009 senesinde önemli alternatif plak şirketi 4AD ile anlaşan The Big Pink, aynı yıl NME dergisinin Shockwave Ödülleri’nin en prestijlisi olan Philip Hall Radar Award’ı kazandı. “En iyi yeni grup” olarak yollarına hız kesmeden devam eden grubun 4AD’den çıkan ilk single’ları “Velvet” için Pitchfork Media; “inkar edilemez derinliğine rağmen The Big Pink’in yetenek ve olgunluğu sayesinde kulağa samimi gelmeyi başarıyor” şeklinde yorumda bulundu. Bir sonraki singleları “Stop the World”ün prodüksiyon aşamasında ünlü İngiliz prodüktör Paul Epworth ile çalışan The Big Pink bu release’lerin ardından basamakları hızla çıkmaya başladı. 2009’da piyasaya çıkan ve onları zirveye taşıyan ilk albümleri “A Brief History of Love”dan sonra birçok uluslararası festivalde ve venue’de sahne alan grup, Ocak 2012’de yayınlanan ikinci albümleri “Future This” ile yoluna aynı hızla devam ediyor. The Cure’ün “Lovesong” parçasına yaptıkları muhteşem cover ve dillerden düşmeyen “Dominos” parçalarıyla büyük beğeni toplayan The Big Pink, İstanbullu indie müzik severlerle 10 Mayıs Perşembe akşamı Babylon sahnesinde buluşacak.

Warm up & After Party: Indie Club Hosted by Mabbas
Kapı açılış: 20.30
Konser: 21.30

10 Mayıs Perşembe 21:30 // 40TL – 30TL

Death In Vegas
İngiliz psychedelic ve elektronik rock grubu Death In Vegas, sabit üyeleri Richard Fearless ve Tim Holmes’tan oluşuyor. Krautrock, psychedelic rock, big beat, dub ve endüstriyel türlerden etkilenen grup, klasik rock sound’ından tekno’ya kadar uzanabilen ve çeşitlilik gösteren bir müzikaliteye sahip.

İlk olarak Dead Elvis ismiyle ortaya çıkan grup, daha sonra ismini değiştirerek Death In Vegas ismini aldı ve onlara meşhur eden ikinci albümleri 1999 tarihli” The Contino Sessions” ı çıkardı. Grup, bu albümde Iggy Pop ve Dot Allison’ın da vokallerine yer verdi. Albümde yer alan ve Dot Allison’ın vokalleriyle hayat verdiği Dirge parçasıyla büyük yankı uyandıran Death In Vegas, bu albümle Mercury Ödülleri’ne 2000 senesinde aday gösterildi. 2002 senesinde “Scorpio Rising”i çıkaran grup bu albümde de Liam Gallagher’ın vokallerini kullandı ve “Hands Around My Throat” gibi hitlere imza attı. 2011 Eylül ayında son albümleri “Trans-Love Energies”i yayınlayan grup, özellikle sinema ve müziği iç içe geçirmesiyle de tanınıyor. Parçaları “Lost In Translation” filminde ve “Misfits” gibi dizilerde kullanılan Death In Vegas, hipnotize edici sinematik müzikleriyle ilk kez Türkiye’de Babylon sahnesinde hayranlarıyla buluşacak.

Warm-Up & After Party Agentorange ( Dinamo 103.8 FM )

12 Mayıs Cumartesi 23:30 // 45TL – 30TL