Kıtalararası fırlatılma kapasitesine sahip füzeyi geliştiren Hindistan Savunma Bakanlığı'nın araştırma geliştirme dairesi açıklamasında, Agni V füzesinin başarıyla denendiğini belirtti. Denemede tüm hedef ve parametrelere ulaşıldığı vurgulandı.

Wheeler adasındaki test üssünden başarılı bir uzun menzili füze denemesi gerçekleştirdikleri söyleyen Savunma Bakanlığı yetkilisi V.K. Sarasvat, "Hindistan, uzun menzilli füze tasarlama, geliştirme ve üretme kapasitesini ıspatlamış bir ülkedir" dedi.

1 TONLUK NÜKLEER BAŞLIK
Nükleer başlık da taşıyabilen, "Ateş" anlamına gelen, 17 metre uzunluğundaki ve 50 ton ağırlığındaki Agni füzesinin menzili 5 bin kilometrenin üzerinde. Füze aynı zamanda 1 ton ağırlığında nükleer başlık taşıma özelliğine sahip. Nükleer güç Hindistan, teorik olarak bu füzeyle Çin'in tüm bölgelerini, Avrupa'yı ve Ortadoğu'yu vurabilir.

370 MİLYON EURO HARCADI
"Agni V" füzeleri, Hindistan ordusunun bünyesine 2014 ya da 2015'te alınmadan önce en az dört deneme daha yapacak. Hindistan söz konusu füzenin geliştirilmesi için 370 milyon Euro harcadı. Nükleer başlık taşıyabilen uzun menzilli füzelere sadece Birleşmiş Milletler'in (BM) daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, Fransa ve İngiltere'nin sahip olduğu biliniyordu.