Rus oligarkların yatlarını demirlediği, Hintli dolar milyarderleri boligarkların ise düğünlerini yaptığı Türkiye, lüks otel zincirlerini çekiyor. Dünya devi Hilton, lüks markası Waldorf Astoria'yı Türkiye'ye getirmeyi planlıyor. Türkiye ve Komşu Ülkeler Otel Yatırım Konferansı'na gelen Hilton Worldwide'ın Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA)Başkanı Simon Vincent, İstanbul'un hızla büyüdüğünü söyledi. SABAH'a konuşan Vincent, Avrupa'nın en büyük Hilton otelini Bomonti'de açtıklarını belirtti. 

EN ÜNLÜSÜ NEW YORK 
Vincent'a bağlı olan 65 ülkede 327 otel bulunuyor. Türkiye'de 26 otellerinin bulunduğunu dile getiren Vincent, "İnşaa halindeki otel sayımız da 26" dedi. İstanbul hayranı Vincent, lüks segmentte de kentin ilgi çektiğini dile getiriyor. Bu alanda da planları olduğunu söyleyen Vincent, "İstanbul, lüks segmentteki markamız Waldorf Astoria için hazır hale geldi. Uzun vadede hedeflenebilir" dedi. Markanın New York'tan Şangay'a 30'dan fazla oteli bulunuyor. 

ABD VE ASYA'NIN LÜKS SAVAŞI
Waldorf Astoria'nın da yeşil ışık yaktığı lüks otelcilikte Türkiye, son dönemlerin en parlak yıllarını yaşıyor. Dubai'deki Burj El Arab'ın işletmecisi Jumeriah, Asyalı dev Shangri-La İstanbul'a gelen ilk markalar oldu. Singapur merkezli lüks otel zinciri Raffles'ın Paris'ten sonra Zorlu Center ile İstanbul'a gelmeye hazırlanırken, Singapur merkezli Mandarin Oriental Group Bodrum'da kapılarını açtı. Türkiye'yi radarına alan diğer lüks markalar ise ABD'li Nikki Beach Hotels ile Viceroy Hotels. Bu iki dev Bodrum'u yakın takibe aldı.