10 Haziran'da piyasaya çıkacak kitabında Clinton, otobiyografisinden kesitler sunuyor ve bakanlık dönemini değerlendiriyor.

Hillary Clinton 10 Haziran'da yayınlanacak kitabından 2002 yılında kongrede senatör olarak görev yaptığı sırada savaşa "evet" dediği için büyük bir hata yaptığını kabul etti. "Tek yanılan ben değildim." diyen Clinton, bu kararının yanlış olduğunu anladığını belirtti ve bunun için özür diledi.

Türkiye'de "1 Mart tezkeresi" olarak bilinen ve Mart 2003'te Irak işgalikonusunda Ankara'nın desteğini uman ABD'nin bu isteği TBMM'de kabul edilmemiş ve böylece Amerika Irak savaşında yalnız kalmıştı.

Söz konusu teskerenin reddi uzun süre ABD ve Türkiye arasında diplomatik kriz yaşanmasına neden olmuştu.

Clinton ayrıca Suriye'deki muhaliflere Silah yardımı konusunda Başkan Obama ile yaşadığı fikir ayrılığına da değindi. Kitabında, Obama'nın bunu reddetmesini ise saygı ile karşıladığını yazdı.

Amerikan CBS televizyon kanalında tanıtılan kitapta ayrıca, Clinton'ın Putin konusundaki izlenimleri de yer alıyor. Putin'in doymak bilmez bir güç muhterisi olduğunu ima eden ABD Dışişleri eski Bakanı, Rus liderin Ukrayna krizinde geri adım atacağını da sanmadığını ifade etti.

ABD eski Dışişleri Bakanı Clinton, Başkan Obama'nın ikinci dönemi tamamladıktan sonra Demokrat Parti'nin 2016 seçimlerinde başkanlık adayı olarak görülüyor. 66 yaşındaki Kadın siyasetçinin eşi Bill Clinton da 1993 ile 2001 yılları arasında başkanlık yapmıştı.