Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Hikmet Çetin, Beşiktaş Kulübü'ne başkan aday olacağı haberleri üzerine, "Başkan adaylığım için şu anda bir şey söyleyemem." dedi. Beşiktaş'ın şu an büyük sıkıntısı olduğunu söyleyen Hikmet Çetin, adaylık kararına ilişkin şu an bir şey söyleyemeyeceğini ifade etti.

Eski Başkan Süleyman Seba'nın ocak ayındaki kongrede başkan adayı olmasını istediği Çetin, Türk Hava Yolları (THY) uçağıyla saat 17.00'de Ankara'dan İstanbul'a geldi. Çetin, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'ndan çıkarken gazetecilerin "Aday olacak mısınız?" sorusuna kaçamak cevap verdi.
Gazetelerde hakkında çıkan haberleri okuduğunu belirten Çetin, 'Şu anda bir şey söyleyemem. Süleyman Seba değerlendirmelerine görüşmelerine saygı duyduğum, her zaman görüştüğümüz çok değerli bir dostum.' ifadelerini kullandı.

BİZİM BAŞKAN ADAYIMIZDIR

Hikmet Çetin, gazetecilerle konuşurken yanına Siyah-Beyazlı kulübün eski yönetici Aydın Ayaydın geldi. Ayaydın, tokalaştıktan sonra kameraya, 'Bizim başkan adayımızdır.' diyerek Çetin'i gösterdi. Beşiktaş'ın büyük sıkıntısı olduğunu vurgulayan Çetin, 'Bu sıkıntıyı bakın Aydın Ayaydın da yardımcı olacak her beraber çözeceğiz.' cümlesiyle aday olacağı sinyalini verdi.

Eski yönetici Aydın Ayaydın, Türkiye'nin en köklü takımı olan Beşiktaş'ta belli dönemlerde bir takım aksaklıklar olduğunu, şu anda da bir takım aksaklıklar var gibi gözüktüğünü söyledi.

Beşiktaş camiasının mutlaka bu işi toparlayacağına inandığını kaydeden Ayaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Önümüzdeki ocak ayında kongremiz vardır. Adaylar bir netleşin. Yıldırım Demirören de Beşiktaş'a önemli hizmetleri dokunmuş bir arkadaşımızdır. Murat Aksu ve Hikmet Çetin'in ismi geçiyor. Adayların her üçü de camianın kabul edeceği isimler. Adaylar netleştikten sonra sanıyorum camia kendi içinde Beşiktaş'ın yararına kim görüyorsa onu seçecektir.'

'Hikmet Çetin ile görüştüm verilmiş bir kararı yok.' diye devam eden eski yönetici, şunları söyledi:

'Anladığım kadarıyla camiadan kendisini başkan olarak görmek istedikleri için baskı yaptıkları doğrudur. Bugün İstanbul'a geldiğine göre; sanıyorum o temaslarını muhtemelen yapacaktır. Hikmet Çetin'in adaylığı normal karşılanacaktır.' / vatan