Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından okullarda ki hijyen kurallarının yerleştirilmesi ve öğrencilere temizlik kurallarının aşılanması amacıyla ortaklaşa düzenlenen “Temiz Okul, Sağlıklı Okul” kampanyasına başvuruda bulunan Didim Atatürk İlköğretim Okulu 100 üzerinden 92 puan alarak "Beyaz Bayrak" almaya hak kazandı. Didim'in ilk kez beyaz bayrak alan okulu olan Atatürk İlköğretim Okulu"nda düzenlenen tören ile temizlik ve sağlığın simgesi olan beyaz bayrağı göndere çekildi.
Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından; okul çevresi, okul içi, sınıflar, kütüphane ve idari birimler, ısıtma durumu, spor salonu ve atölyeler, revir, kantin, tuvaletler, içme suyunda yapılan incelemeler sonrasında standartlara uyan ve beyaz bayrak alma hakkı kazanan 42 okuldan biri olan Atatürk İlköğretim Okulu düzenlenen tören ile bayrağı göndere çekti.
Törene İlçe Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi Hacer Katırcı, Belediye Başkanı Mümin Kamacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz ve Okul Aile Birliği Başkanı Aydan Aşık Turgut, Okul Müdürü Sait Aydın, öğretmen öğrenci ve veliler katıldı.
Törenin açılış konuşan Okul Müdürü Sait Aydın, “Geçen yıl okulumuzda başlattığımız çalışma sonucunda Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın incelemesi sonucunda 92 puanla hak kazandık. Bayrağı kazanmak için çeşitli çalışmalar yürüttük. Bu çalışmalar tuvaletler, iç dış boya, okul bahçesi, temizlik ekipmanları ve okul girişinin düzenlenmesi şeklinde oldu. Tüm çalışmalarımız için 25 bin YTL"lik bir harcama yapıldı, bu çalışmalara okul aile birliği ve yardımseverlerin katkısı ile oldu. Gerek devlet gerekse özel okullarda öğrencilere sağlıklı eğitim sunmak bizim hedefti, gerçekleştirdik. Asıl görevimiz şimdi başlıyor, bunu sürdürmek önemli. İki yıl boyunca okulumuzda kalacak bayrağımızı koruyacağız. Didim'de bu anlamda ilk olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
İlçe Kaymakam Ali Katırcı ise, “Öğrencilerimizi kutluyorum. Büyük başarı oldu. Sadece 2 yıl değil, gelen süreçte de bu bayrak devam etsin. Şimdi görevimiz bu bayrağı indirmeyeceğiz. En önemli olgu çıtayı sürdürmek, Burada görev çocuklarımıza düşüyor. Temennim bu bayrağın inmemesi, Okullarımız Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine hep beraber çıkaracağız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kaymakam Ali Katırcı tarafından Okul Müdürü Sait Aydın'a "Beyaz Bayrak" Belgesi, Belediye Başkanı Mümin Kamacı tarafından okul aile birliği başkanı Aydan Aşık Turgut"a teşekkür sertifikası verildi. Sertifika takdiminin ardından temizlik ve sağlığın sembolü olan "Beyaz Bayrak" göndere çekildi.