12 Dev Adam"ın kaptanı Hidayet Türkoğlu, final maçının ardından madalya töreni öncesinde yaşanan protestolar nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"dan özür diledi. Karşılaşmayı yan yana izlediği Cumhurbaşkanı Abdullal Gül ile birlikte törene katılmak için sahaya inen Erdoğan"ı tribünler protesto etti.

MADALYA töreni sırasında devam eden protestolar Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan salondan ayrılırken de devam etti. Bu olayın ardından kaptan Hidayet Türkoğlu yuhalanma nedeniyle Başbakan"a “Çok üzgünüz. Seyircinin bu protestosunu hiç anlamadık. Bunu hiç hak etmiyorsunuz” diyerek yaşananlardan duydukları üzüntüyü aktardı.

Ankara"da dev ekran rezaleti

12 Dev Adam"ın dün ABD ile oynadığı finali Ankara Büyükşehir Belediyesi"nce Kızılay Meydanı"nda kurulan dev ekrandan izlemek isteyen vatandaşlar, uydudan sinyal alınamaması nedeniyle seyredemedi. 36 metrekare boyunda ve 6.5 ton ağırlığındaki dev ekrandan maçı izlemek için çok sayıda vatandaş ellerinde Türk Bayrakları"yla Kızılay Meydanı"nda toplandı. Maç başlayınca NTV tarafından uydu yayınına şifre konuldu. Daha sonra şifre edinildi ama bu kez de uydudan sinyal alınamayınca büyük bir rezalet yaşanmış oldu.