Hiddink, Almanya ile oynanacak Euro 2012 grup eleme maçı öncesi basın karşısına çıktı. Daha önceki basın toplantılarını İngilizce yapan Guus Hiddink'in bu kez Hollandaca konuşması dikkat çekerken, tecrübeli teknik adam "finallere kalırsak kendimi başarılı sayacağım" dedi. Servet Çetin ise, "İlk maçtaki gibi bir Türk milli takımı beklemeyin" ifadelerini kullandı.
 
"Grup kuralları çekildiğinde zor bir grup olduğunu düşünmüştüm" şeklinde sözlerine başlayan Hiddink, "Yine de hedefimiz her ne kadar zor da olsa birincilikti. Ancak bu hedefin Almanya gibi asırlardır, turnuvalarda ve önceki eleme gruplarında kafaya oynayan ve başarılı olan bir takım olduğunu gözönünde bulundurursak bu hedefi tutturamadığınızda en azından ikinciliği hedeflemeniz gerekiyor ki biz son iki maçı alarak, yarın değil salı günü de Azerbaycan'ı da yenerek bunu gerçekleştirmek istiyoruz" dedi. 
 
"FİNALLERE KATILDIĞIMIZDA KENDİMİ BAŞARILI SAYACAĞIM"
 
"Takımımın iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum" ifadelerini kullanan Hollandalı teknik adam, "Artık son iki maç kaldı ve önemli olan son adımı atmayı bekliyorum. Kasım'da her şeyin olumlu olarak sonuçlanmasını bekliyorum. 
Finallere kaldığımızda kendimi başarılı sayacağım.
 
Almanya'yı daha önce favori gösterdiğini hatırlatan Hiddink, "Almanya grubun da ötesinde favori. Almanya, İspanya ve İtalyayla birlikte gruplarda şampiyonluk adayı. Almanya'ya karşı başarılı olmak istiyorsak onlara oynayacak alan bırakmamamız gerekiyor. Çünkü hızlı ve etkili atağa çıkabiliyorlar. Çok hızlı koşan adamları var, alanları daraltıp onları etkisiz hale getirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı. 
 
"BU ARALAR ÇOK ESPRİLİ SORULARLA KARŞILAŞIYORUZ"
 
Bir basın mensubunun maçın beraberlikle bitmesi durumundaki soruya alaycı bir şekilde yanıtlayan Guus Hiddink, "Bu aralar çok esprili sorularla karşılaşıyoruz. Geçmişte de futbol tarihinde çok gördük. Benim için geçerli olan her maça galip gelmek için çıkarız. Yarın bunu başarırsak bu muhteşem olur. Bütün problemlerin çözümü olur. Üstün oynayıp da berabere kalırsak bundan mutluluk duymam. Ama her şeyimizi vermemize rağmen maç berabere biterse üzülmem" dedi.
 
Türk futbolunda son aylarda cereyan eden olayların milli takıma etki edip etmediği sorusuna Hiddink, "Türk futbolunun imajı da bayağı bir etilendi. Ancak milli takım bazında baktığımız zaman milli takımın örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Son iki maçta Kazakistan ve Avusturya maçlarında şu dezavantajı yaşadık. O dönemde futbolcular normalde 3-4 maç oynamış ve daha fit oluyorlar. Ancak o maçları oynayamadıkları için onların genç ve diri olmaları yönünde handikaplar yaşadık. Az çok o maçlardan da az çok istediğimiz sonuçlara aldığımız için sevinçliyiz. Her seferinde milli takım için çağrıldıklarında onların yüzlerinin sevinçli olduğunu görmek beni mutlu ediyor" yanıtını verdi.
 
"BURADAKİ GELECEĞİM BELLİ DEĞİL"
 
Hiddink, Türkiye'nin finallere kalamaması durumundaki soruyu ise "Türkiye'nin finallere kalamazsak ne yapacağımı konuşmak için henüz erken. Milli takımın geleceği için plan ve proje şart. Ama benim buradaki geleceğim belli değil" yorumunu yaptı.
 
"MESUT ÖZİL'LE GURUR DUYUYORUZ"
 
Servet Çetin ise, "Öncelikle çok önemli maç oynayacağız. Çok önemli olmasının yanısıra çok da zor bir maç oynayacağız. Açık ve net söyleyebilirim ki Almanya'daki gibi bir karşılaşma beklemeyin. Daha iyi bir Türk milli takımı göreceğinize inanıyorum. Daha çok kazanmayı isteyen bir takım olacağına inanabilirsiniz. Çünkü o maçtan çok ders çıkardık. Çünkü gerekli puanları almamız gerekiyor. Türk milli takımı da zor maçların takımıdır. Bunu bir kez daha göstereceğiz" şeklinde konuştu.
 
Servet Çetin, Mesut Özil için konuşurken; "Mesut Özil ile gurur duyuyoruz, tercihini kimse yargılamamalı" dedi. (Habertürk)