Bir gazetecinin “Nerede hata yaptınız” yönündeki soruyu Hiddink, “İlk maçı birkaç kez izledim. Eğer birkaç tane daha defansif futbolcu alsaydım bu goller olur muydu diye düşündüm. Ancak işe yaramayacağına karar verdim. Savunma 6 pas içinde gerekli müdahaleyi yapamadı. Zaten çok defansif futbolcu ile oynayacak birisi değilim. Türk tipi futbola da yatkın değil. Aptalca bir oyunumuz vardı, bu da Hırvatlara yaradı” diye yanıtladı.
“Kart gördükleri için Arda ile Emre’ye kızgın mısınız” sorusunu da Hiddink, şöyle yanıtladı: “5-6 oyuncu ceza sınırındaydı. Toplantımızda aptalca kart görmeyin diye uyardık. Sabri ve Emre pozisyonla kart gördü. Arda’nın hareketi hiç hoş olmadı. Topa içgüdüsel olarak boş yere aptalca vurdu. Bu hoşuma gitmedi.”
Hollandalı hoca Milli Takımda kalıp kalmayacağıyla ilgili ise, “Öncelikle maçı herkesin mutlu olabileceği bir sonuç olarak bitirebilirsek, üzerinde tartışabiliriz” yorumunu yaptı. 
 
 
 
Burak yok, kale Sinan’ın
Milli Takım ile birlikte bugün son maçına çıkması beklenen Hiddink, Hırvatistan karşısına çok farklı bir 11 ile çıkacak. Defansın sağını Trabzon'dan Serkan Balcı ile takviye eden Hollandalı hocanın, defansta sadece Egemen'i tutacağı, stopere Ömer Toprak'ı, sol beke de İsmail Köybaşı'nı koyacağı ifade edildi.
Cezalı Emre ile Arda'nın yokluğunda Hiddink orta sahada bu boşlukları Mehmet Topal ve Caner ile dolduracak. Ay-yıldızlı ekibin forvetinde de Umut’a  Kazım eşlik edecek. Sol kasığında çekme olan ve dünkü idmana çıkmayan Burak bugün oynayamayacak.
Taraftarla diyaloğa giren ve morali son derece bozuk olan Volkan Demirel'i kenara çekmesi beklenen Guus Hiddink’in kaleyi Sinan Bolat'a teslim edeceği ifade edildi. 
CENGİZ MALGIR