A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, futbolda yaşanan mevcut durumdan dolayı oyuncuların yeterince hazırlanamadığını, bu nedenle Estonya karşısında elde edilen skordan memnun olduğunu söyledi.Hiddink, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, şike soruşturmasından dolayı oyuncuların yeterince hazırlık fırsatı bulamadığını belirterek, ''Futbolcular hazır olmadığı zaman savunmada alan bırakmak söz konusu. Bugün de bu oldu. Ama bu bütün oyunculardan kaynaklandı. Üç gol attık. Bunlar standartların üstünde değerlendirilebilir. Üç fırsat verdik, bu da beni endişelendirdi. İkinci yarıda genç oyuncuları sahaya sürdük. Zorlandığımız dakikalar oldu. Bu fiziksel yetersizliklerden kaynaklandı'' dedi.

Galibiyetten dolayı mutlu olduklarını anlatan tecrübeli çalıştırıcı, ancak iki üç aşamayı birden düşünmeleri gerektiğini vurgulayarak, ''Kazakistan ve Avusturya maçlarına kadar oyunculara kendilerine iyi bakmalarını ve hazırlamalarını söyledim'' diye konuştu.

-''EMRE HİÇBİR ŞEKİLDE REAKSİYON GÖSTERMEDİ''

Maç boyunca taraftar tepkisine maruz kalan Emre ile ilgili soruyu yanıtlayan Hiddink, tecrübeli oyuncunun kendini iyi kontrol ettiğini ve hiçbir şekilde reaksiyon göstermediğini dile getirdi.

Emre'yi ikinci yarıda oyundan almasının taraftar tepkisinden kaynaklanmadığını anlatan Hollandalı çalıştırıcı, şunları söyledi:

''Oyuncularımız kendi sorumluluklarının bilincindeler. Emre takımın kaptanı olarak penaltıda sorumluluğu üzerine aldı. Zor durumda olmasına rağmen penaltıyı kullandı. Bence ıslıklanmasına karşı kendisini kontrol edebildi ve hiçbir şekilde reaksiyon göstermedi. Ayrıca takımının 10 günlük dinlenmesi nedeniyle Emre tam hazır değildi. İkinci yarıda genç oyunculara şans vermek için Emre'yi aldık. Ama tabii onu oyundan çıkarmamızın yapılan provakasyonla alakası yok. Sadece fiziksel nedenlerden dolayı aldık.''

-''ARDA'NIN YÜKSEK PERFORMANS GÖSTERMESİNİ BEKLİYORUZ''-

Galatasaray'dan Atletico Madrid takımına transfer olan Arda konusundaki soruları yanıtlayan Guus Hiddink, bu oyuncunun performansını daha da yukarı çıkarmasını beklediklerini ifade etti.

Arda'nın daha Türk futboluna ve milli takıma yapacağı çok şeylerin olduğunu kaydeden Hiddink, ''Bence Galatasaray Kulübü'ne de minnettar olması lazım. Galatasaray'a çok hizmet etti. Galatasaray da ona çok şey verdi. Tabii ki transferinden dolayı mutlu oldum. Arda'dan performansını geliştirmesini bekliyorum. İspanya daha tempolu oynanan bir lig. Kendisini en verimli performans göstermesi için hazır tutması gerekecek'' diye konuştu.

-DİĞER OYUNCULAR-

Maçta forma giyen Kazım, Gökhan Töre ve Sinan Bolat'ı da değerlendiren A Milli Takım Teknik Direktörü, ''Kazım'ın gol atmasından mutlu oldum. Hem kendisi, hem takım için güzel oldu. Kazım güçlü, atletik ve modern futbolun gereklerine sahip biri. Gökhan'ı Chelsea'den biliyorum. Genç yaşta onu monte ettik. İstekli oyun tarzı sergiledi. Dikine gidiyor ve bire birde adam geçmeye çalışıyor. Bu türde oyunculara ihtiyaç var. Böyle genç oyunculara forma şansı vermede tereddüt etmiyorum. Sinan de önemli pozisyonlar kurtardı. Genç ve deneyimli oyuncu. 2-3 iyi kalecimiz olduğunu görmek mutlu ediyor. Mert de daha fazla maç yaparak deneyimini arttırır umarım'' diye konuştu.

RÜÜTLİ: ''DERSLER ÇIKARDIK''-

Estonya Teknik Direktörü Tarmo Rüütli ise oyunun bazı bölümlerinde iyi oynadıklarını, ancak skor üretemediklerini söyledi.

Rüütli, Türkiye'nin iyi oynadığını ve iyi bir skorla maçı bitirdiğini belirterek, ''Dersler çıkardık. Gol atamayınca böyle farklı bir mağlubiyet aldık. Türkiye'yi tebrik ediyorum'' dedi.