Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde arazi anlaşmazlığı yüzünden köy kahvehanesine pompalı tüfekle ateş açıp 2 kişinin ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddia edilen Mehmet S.'nin 2 kez müebbet ve 108 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. Dehşet günü öncesini anlatan sanık, olay günüyle ilgili ise hiçbir şey hatırlamadığını söyledi.

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde adam öldürmek, yaralamk ve öldürmeye teşebbüs ile mala zarar vermek suçlarından 2 kez müebbet ve toplam 108 yıla kadar hapsi istenen Mehmet S.'nin (64) yargılanmasına önceki gün başlandı. 18 Mart'ta Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Söğütalan köyünde kahvehaneye pompalı tüfekle ateş açıp eski azalardan Kadir Yılmaz (63) ve kardeşi Hasan Yılmaz'ın (53) ölümüne, muhtar Sedat Aytekin (42), babası Mehmet Aytekin (72), eski muhtarın kardeşi Üzeyir Koz (59), Mehmet Ayas (67) ve Nurettin Tuna'nın da (61) yaralanmasından sorumlu tutulan sanık Mehmet S. ilk kez konuştu.

Dedesinden miras olarak kalan arazinin piknik alanı yapılarak, üzerindeki kavak ağaçlarının kesildiğini ileri süren Mehmet S., "Hakkımı aramak için yaptığım müracaatlarımdan hiçbir şey çıkmadı. Kaymakamlık, tüm itirazlarıma rağmen benim tarlamdaki kavak ağaçlarını keserek orayı piknik alanı haline getirmeye başladı. Ben de mahkemeye müracaat ederek kesilen kavak sayısı ve yaşları hakkında tespit yaptırdım. Ve kaymakamlığın piknik alanını açmasının ardından bir daha oraya gitmedim. Fakat bir gün jandarma ekipleri tarlamdaki su kaynağı ile alakalı beni yanlarına aldı. Tarlaya gittiğimde kavak ağaçlarının kesilmiş, tarım aletlerinin yerinde olmadığını ve samanları koyduğumuz binanın yıkıldığını gördüm. Bu beni çok üzdü" dedi.

"HİÇBİRİNİ HATIRLAMIYORUM"
Bir süre sonra jandarma komutanının kayıp olan tarım aletlerinin sağlık ocağının bahçesinde bulunduğunu haber verdiğini ifade eden Mehmet S., "Bir yıldır tarım aletlerimin yerini söylemedikleri için kaymakam ve muhtara sinirlendim. Çünkü onlar olmadığı için tarlalarımın bakımını güçlükle yapabilmiştim. Daha sonra muhtarın bulunduğu kahvehaneye gittim. Kahvehanede bulunan bir kişi bana gülünce ben de evime gittim. Ancak sonrasını hatırlamıyorum. Sadece evdeyken jandarmanın seslendiğini duydum. Dışarı çıktığımda ekipler bana silah doğrultmuştu. Ne olduğunu sordum. Kahvehaneye ateş edip insanları yaraladığımı söylediler. Ancak ben bunların hiçbirini hatırlamıyorum" diye konuştu.

Duruşmaya müşteki olarak katılan maktullerin yakınları ile mağdurlar ise, sanıktan şikayetçi olduklarını belirterek, Mehmet S.'nin olay öncesinde de tarlasından geçen herkesi tehdit ettiğini ileri sürdü. Dava, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.