AK Parti Didim İlçe Danışma Meclisi Toplantısı AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem"de katılımıyla yapıldı. Didim Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan toplantıya AK Parti Didim İlçe Başkanı Abdürrahim Öztürk, AK Parti İlçe Koordinatörü Gökhan Ökten ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Öztürk, 12 Eylül"de yapılan halk oylamasına değinerek, “Ülkemizin yaşadığı değişim sürecinin farkında olan ve buna her daim tam destek veren Yüce Milletimiz, 12 Eylül Halk Oylaması"nda da bizi yalnız bırakmadı ve tercihlerini Evet yönünde kullandı. Ülkemiz 13 Eylül sabahından itibaren bu tarz geri kalmış uygulamalar milleti ve onun tercihlerini, taleplerini hiçe sayan idareden, bir adım daha uzaklaşmıştır. Türkiye'de demokrasi ve insan haklarının, ifade özgürlüğünün, standartları yükseldikçe, toplumumuz birbiriyle daha fazla ve sağlıklı konuşabilir hale gelmiştir” dedi.
Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya"nın türbanla ilgili sözlerini eleştiren Öztürk, “Fakat son günlerde bazı Yüksek Yargı mensuplarının hadlerini aşarak yaptığı açıklamalarda görünen odur ki, bu konuşma ve iletişim ortamı, milletimizin başörtüsü gibi hassasiyetlerini dile getirmesi ve siyasi partilerin bunları halletmek için gerekli istişarelerde bulunması, bir takım kişileri rahatsız etmektedir. Başörtülü genç kızlarımızın eğitim sorunuyla ilgili, daha henüz ortada siyasi partilerin uzlaştığı veya belirlediği bir metin bile yokken, Yargıtay Başsavcısı'nın laikliği bahane ederek, antidemokratik bir şekilde ortamı germesi ve Anayasa ile sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verilen yürütme görevini, sanki Yüksek Yargı'nın denetimindeymiş gibi sunması, kabul edilebilir bir şey değildir. Olamaz da. Hiç kimse durumdan vazife çıkarıp, Meclis'e yönelik bir tahakküm sağlamaya yeltenemez veya emir buyuramaz. Türkiye Cumhuriyeti'nde yürütmeyle ilgili yegane muhatap Meclis ve onun halkın oylarıyla seçilmiş her partiye mensup saygıdeğer üyeleridir. Yargı mensupları böyle uluorta konuşup, egemenliğin kayıtsız şartsız tek temsilcisi olan milletimizin ve onların seçtiği vekillerinin üzerinde yaptırım uygulayamaz. Sayın Yalçınkaya'nın bu tavrını biz de Didim'den kınıyor ve tüm yargı mensuplarının tarafsızlık konusunda gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyor uz” diye konuştu.
“KAMACININ GÖREVE FALAN DÖNDÜĞÜ YOK”
Görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Mümin Kamacı"nın görevine geri dönme ihtimalinin olmadığını ileri süren Öztürk, şunları söyledi: “Görevden alınan Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve avanesinden sürekli yalan yanlış dedikodular çıkmaya devam ediyor. Başkan bazı davalardan beraat etmiş, göreve geri dönüyormuş vesaire vesaire. Değerli Didim halkına sesleniyorum. Kamacı"nın göreve falan döndüğü yok, hepsi yalan yerel mahkemede beraat ettiğim dediği bir iki davası olabilir. Fakat yeni açılan ve açılacak olan davalardan kimsenin haberi yok. İçişleri Bakanlığı tarafından verilen soruşturma izinlerine tek tek dava açılacağı söyleniyor. Şu anda 20 küsur olan dava sayısının önümüzdeki günlerde 30 küsura ulaşacağı ortada. Bir de size şunu hatırlatayım. Yerel mahkemede beraat ettim dediği davaların Yargıtay aşaması sonuçlanmadan tam olarak beraat etmiş sayılamaz. Sayın Kamacının görevden alındığı halde hâlâ belediyeden ayrılmadığı, her şeye müdahale etmeye çalıştığı da gelen haberler arasında.Bunlar çok yanlış şeyler. Orada görevini vekâleten yürütmeye çalışan bir arkadaşı var. O"na verebileceği en büyük destek çalışması için onu rahat bırakması olacaktır”