Dağın yamacına kurulan köyde yağışlarla birlikte toprak kaymaları yaşanıyor. Heyelan nedeniyle onlarca evde hasar meydana geldi.
100 olan hane sayısı 20'ye düştü. Geceleri korku içinde uyumaya çalışan köy sakinleri, evlerinin kendilerine mezar olmasından endişe duyuyor. Duvarlarda oluşan derin çatlaklardan ötürü onlarca ev yıkılma tehlikesi altında. 5 yıl önce köye yapılan ilköğretim okulu da toprak kayması nedeniyle büyük hasar görürken, öğrenciler taşımalı eğitim sistemiyle köy dışındaki okullarda eğitimlerini tamamlamaya çalışıyor.
Köy nüfusunun gitgide azaldığını söyleyen Köy Muhtarı Doğan Tasdak, yağışlarla birlikte köyün yerinden oynadığını ifade etti. Can kaybı yaşanmadan sesini duyurmak istediklerini dile getiren Tasdak, "Köy toprakları kayıyor. Evlerde çatlaklar var. Köy yerinden oynuyor. En küçük depremde köy yerle bir olur. Aileler bir bir köyden ayrılıyor. Can kaybı olmadan yetkililerin konuya el atması gerekiyor. Zeminde sağlam değil ki ev yaptıralım. Gençlerimiz köyde durmuyor.
Okulumuzda hasar gördüğü için boşaltıldı. Çocuklarımız taşımalı eğitim sistemiyle kent merkezindeki okullara gidiyor. Çevre ve Şehircilik Müdürü köyümüze geldi. İncelemelerde bulundu. O da köyde oturamayacağını rapor etti. Evler oturulacak gibi değil ama mecburen kalıyoruz. Çoğu zaman çocuklarımızı başka evlere gönderiyoruz. 100 haneye yakın bir köyde 20 haneye düştü. Korku yüzünden köyde kimse kalmadı" dedi. Köy sakinlerinden Mahmut Güler de,"Bütün evler aynı durumda. Çatlak olmayan ev yok. Korkuyoruz. Korkuyoruz ama her şeyi göze alarak mecbur olduğumuz için kalıyoruz. İmkanımız olsa bizde çıkıp gideceğiz. Yetkililerden bize yardımcı olmalarını diliyoruz" diye konuştu.
3 çocuk babası Şükrü Cem isimli vatandaş, çocuklarının uykusuz geceler geçirdiğini belirterek, ''3 çocuğum var. Çocuklarım korkuyor. Van depreminden sonra daha da korkmaya başladı. Banyo yapmaya dahi korkuyorlar. Taşınmak istiyorlar. Gece ses duyduklarında uykudan uyanıp ağlıyorlar" dedi. Dağ yamaçlarında da çatlakların oluştuğuna dikkat çeken köy halkı, zemini sağlam olmayan topraklarda yaşam mücadelesi verdiklerini sözlerine ekledi.