Hunharca bir cinayete kurban giden 17 yaşındaki Münevver Karabulut'un filminin çekilmesi için hazırlıklar sürerken, Münevver'i oynayacak olan Yasemin Balık, Star Ana Haber Bülteni'nde Nazlı Tarhan'ın konuğu oldu.

TEKLİF GELİNCE HEYECANLANDIM
Nazlı Tarhan, "Böyle bir rol teklifi geldiğinde neler hissettiniz ve nasıl karar aldınız, bu teklifi kabul etmeye?" diye sordu.

Bugüne kadar az ve öz, topluma bir şeyler anlatan projelerde yer aldığını ifade eden Yasemin Balık, "Yine heyecanlandım. Çünkü yine istediğim gibi bir şey oldu. Bu kanayan bir yara, ama bu ilk değil, son da olmayacak. Bu anlamda sanatçı olarak, hayatını bu işe adamış birisi olarak gurur duydum, bir şeyler anlatabilmek adına" diye konuştu.

Çevresinden nasıl tepki aldığı yönündeki soruya da yanıt veren Yasemin Balık, projeyi doğru anlayan insanların destek verdiğini ve zamanla halkın bunu anlayacağını belirtti.

FARKLI TEPKİLER ALIYORUM
Balık, "Bir taraf çok destekliyor. Bir taraf da çok uzaktan haklı olarak, yani ben de uzaktan bu olayın dışında olsam ilk tepkim o olur. Ama gerçekten projeyi bizim neden yaptığımızı, neden benim bu rolü kabul ettiğimi, yapımcının niye böyle bir işe soyunduğunu anladıkları zaman, ya da biz yeterince insana ulaşabildiğimiz zaman zannediyorum değişecek" ifadelerini kullandı.

SİNEMA ÖLÜMSÜZ BİR BELGEDİR
Bu cinayetin ilk olmadığının ve son cinayet de olmayacağının altını çizen Yasemin Balık, olay henüz yargıdayken ve bir sonuç çıkmadan neden filminin yapıldığı konusundaki sorulara da açıklık getirdi. Balık, "Bu zamanı yapımcım özellikle seçti. Çünkü esas bu kadar gündemdeyken seçti ki artık bir şekilde bir şeyler unutulmasın. Çünkü sinema bildiğiniz gibi ölümsüz bir belgedir" dedi.

BİZ BU HİKAYEDEN ESİNLENİYORUZ
Rolüne nasıl hazırlandığı konusundaki soruyu da yanıtlayan Yasemin Balık, Münevver Karabulut'un ailesi ve yakın arkadaşları ile görüşmediğini ve bundan sonra da görüşmeyeceğini belirtti. Filme hazırlanma yönteminin çok farklı olduğuna değinen Yasemin Balık, "Bu hikayeden esinleniyoruz sadece. Benim görevim cinayeti anlamak da değil, 17 yaşındaki bir genç kızın psikolojisini anlamak. Onun üstündeki baskıyı anlamak. Bütün oradaki, hikayedeki insanları anlamak. Ama özellikle o insanı anlamak. Ne tip olarak benzemek gibi bir çabam var, sadece o psikolojiyi anlamaya çalışıyorum. Ailesinin acısını da tazelemek istemiyorum" diye konuştu.

CEM'İ KİM OYNAYACAK?
Cem G'yi kimin oynayacağı konusunun netleşmediğini, yurtdışından 7 tane aday bulunduğunu ifade eden Yasemin Balık, basında Tolga Karel ile görüşme yapıldığı yönündeki haberlerin de doğru olmadığını vurguladı. Türkiye'de hiçbir oyuncunun bu rolde yer almak istemediğini, yurtdışından gelecek isimler arasında Türklerin de bulunduğunu anlatan Yasemin Balık, bu projenin para kazanma amaçlı olmadığını sözlerine ekledi.
Vatan