Önal, gazetecilere yaptığı açıklamada, havaların açık olduğu zamanlarda bölgeye vatandaşlarla gelip, silüeti izlemenin keyfini yaşadıklarını söyledi.



Atatürk silüetinin artık havaların açık olduğu her akşam ağustos ayına kadar görülebileceğini ifade eden Önal, şunları kaydetti: "Bu nedenle her gün çok sayıda insan bu alana gelerek, silüeti izliyor. Mevcut alanda silüetin daha iyi izlenmesi için belediye olarak çeşitli çalışmalar yapacağız. Bu bir mucizedir. Bu mucizeyi her yıl olduğu gibi bu yıl da izlemeye başladık. Bu bizim için bir zenginliktir, bir değerdir. Bunun tanıtımı için Damal olarak üzerimize düşeni yapacağız. Bunu keşfedeceğiz. Biz bu çalışmanın ve gayreti içinde olacağız." Her yıl yapılan "Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri"nin amacına uygun olması için de etkinliklerinin tamamının silüetin çıktığı alanda yapmayı planladıklarını ifade eden Önal, söz konusu silüeti izlemek için ulaşım sıkıntısının da olmadığını söyledi.

Önal, "Silüetin görülmeye başlamasıyla birlikte her gün farklı bölgelerden insanlar Damal'a gelmeye başladı. 6 Temmuz'da bunu tanıtmak için şenlikler düzenleyeceğiz. Her yıl yaptığımız festivalin bu yıl daha renkli geçmesini diliyoruz. Sanatçılar gelecek. Binlerce insan o gün burada olacak. Binlerce insanı Damal'a çekmek bizim için son derece önemli olacak" diye konuştu.

"Damal'ı ne kadar tanıtabilirsek, silüetimizi ne kadar dünyaya duyurabilirsek bizim için o kadar önemli olacak" diyen Önal, "Gölgesinde yaşamaktan onur duyduğumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün bu mucizesinin sonsuza dek yaşamasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Önal, Damal ilçesine bağlı Yukarı Gündeş köyünde 1954'te çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından fark edilen silüet için 1995 yılından bu yana her yıl temmuz ayında "Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri" düzenlediklerini bildirdi.