Ajan James Bond serisinin son filmi 'Quantum of Solace' ın son Bond kızlarından Gemma Arterton, soluğu yatakta aldı.

İsmi sinemanın en göz alıcı kadınlarından Ursula Andress, Jane Seymour, Halle Berry ve Diana Rigg gibi pek çok efsanevi Bond kızıyla anılan güzel yıldız, bu defa beyazperdenin biricik 'menekşe gözlü kadını' olmak için kamera karşısına geçti.

Gemma Arterton henüz 23 yaşında ve sinemanın genç yeteneklerinden.

Yazar Tennessee Willams'ın tiyatro oyunundan sinemaya aktarılan 'Cat On a Hot Tin Roof (Kızgın Damdaki Kedi) filminden bir sahne.

Henüz 23 yaşında ancak şimdiden geleceğin en akılda kalıcı aktrisleri arasında gösteriliyor. James Bond serisinin son filmi 'Quantum of Solace' taki başarılı performansıyla göz dolduran ve James Bond rolündeki aktör Daniel Craig'le iyi bir uyum yakalayan Gemma, bu defa sinemanın en ikonik kadınlarından Elizabeth Taylor kimliğine büründü.

1958 yapımı 'Cat On a Hot Tin Roof (Kızgın Damdaki Kedi) filmindeki unutulmaz yatak sahnesini 51 yıl sonra yeniden ekrana taşıyan aktris, Virgin Media Shorts sinema yarışmasının tanıtımı için tıpkı Elizabeth Taylor gibi beyaz bir kombinezon giydi.

Saçlarını da Taylor'ınkine benzetmek adına siyah bir peruk takan güzel oyuncu, bu sahneyle sette de nostaljik bir hava estirdi.

Yazar Tennessee Willams'ın tiyatro oyunundan sinemaya aktarılan ve başrollerini Paul Newman (Brick) ve Elizabeth Taylor'ın (Maggie 'The Cat') oynadığı film, Brick'in en yakın arkadaşı Skipper'ın intiharından sonra bir çiftin evliliğindeki kırılma noktasını anlatıyor.

Film Oscar'a altı dalda aday gösterilmiş ancak ödül töreninden eli boş dönmüştü.

Gemma, Elizabeth Taylor'ın o meşhur sahnesini yıllar sonra kendisinin canlandırmasından dolayı heyecanlı ve gururlu olduğunu ifade ederken "O bir Tanrıça ve hayatımın aktrisi" ifadelerini kullandı.

GAZETEPORT