Türkiye'ye gelen dünyaca ünlü Amerikalı aile terapisti cinsel yaşamda mutlu olmanın tek sırrını açıkladı.

Cinsel Zeka konusunda seminer vermek amacıyla Türkiye"ye gelen Dünyaca ünlü Amerikalı aile terapisti Dr. Marty Klein düzenlediği basın toplantısında cinsel mutluluk için cinsel zekanın önemli olduğunu vurguladı ve ''Cinsel zeka, cinsellikle ilgili iyi kararlar alabilmek için ihtiyaç duyulan bilgi ve becerilerdir. İnsanlar her yaşta cinsel zekasını geliştirebilir. Bunun için çiftlerin birbirleriyle iletişim kurmaları gerekir. Cinsellikle ilgili tabular da ancak konuşularak, iletişim kurularak yıkılır. Eşler birbirlerine sorular sorsunlar'' dedi.

Bugün'ün haberine göre, Klein basın toplantısında özetle şunları söyledi.

“Pek çok erkek cinsel fonksiyon bozukluğu yaşamasına rağmen, bunu, eşleri, doktoru ya da en iyi arkadaşıyla paylaşmıyor.

Cinsellikle ilgili sorunlar yaşayan çiftlerin bunu paylaşmamaları halinde, bir süre sonra birbirlerinden uzaklaşmaya başlarlar. İnsanlara cinsellikle ilgili sorunları konuşmalarının hata olduğu öğretiliyor.

Her iki taraf için de bu esrarengiz bir şeymiş gibi gösteriliyor. Oysa insanların cinsellikle ilgili belli bir kelime dağarcığına ihtiyacı var. Bu kelimeleri kullanmadan iyi iletişim kurulamaz.”